NADA

Páginas: 4 (787 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2013
El general Batet
Domènec Batet Mestres (Tarragona, 30 d'agost de 1872 - Burgos, 18 de febrer de 1937) va ser un militar espanyol, general de divisió de l'Exèrcit de Terra. Després negar-se asecundar el cop d'Estat el fracàs parcial va donar lloc a la Guerra Civil Espanyola, va ser condemnat per un tribunal militar i afusellat.
Biografia
Carrera militar
Va ingressar a l'acadèmia militar el1887. El 1895 va partir com a tinent voluntari a la Guerra de Cuba (1895 - 1898), on l'any següent va ser ascendit a capità per mèrits de guerra. El 1897 va tornar a Espanya, continuant els estudismilitars. El 1919 va ser ascendit a coronel. El 1925 és ascendit a general de brigada i destinat a Alacant, i posteriorment a Tarragona, la seva ciutat natal.
Va ser nomenat jutge dels procedimentsmotivats pel denominat expedient Picasso. Com a part d'aquests procediments, va escriure un informe sobre els alts comandaments de l'exèrcit espanyol al Marroc, on Franco no va quedar molt bé parado
Enels primers moments de la dictadura de Primo de Rivera, Batet va acceptar el nou règim. No obstant això, el 1926 és detingut i processat acusat de complicitat en l'intent d'alçament militar contra ladictadura conegut com la sanjuanada, però el Consell Superior de Guerra el va absoldre.
Segona República
En ser proclamada el 1931 la República, es trobava destinat a Mallorca i va substituir elgeneral López Ochoa com a capità general de Catalunya i general en cap de la IV Divisió Orgànica. Durant la seva permanència en aquestes destinacions es va distingir per la seva acatament de l'autoritatcivil, el respecte al règim autonòmic català i la prudència amb què va actuar en les tensions entre alguns sectors militars i la nova administració autonòmica.
En produir-se la insurrecció de laGeneralitat el 6 d'octubre de 1934, Lluís Companys va comminar a que es posés a les ordres de la Generalitat. No obstant això, Batet es va posar en contacte amb el president del Govern Lerroux, el qual...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la nada de nada
  • nada de nada
  • nada de nada
  • nada de nada
  • no se nada nada nada
  • Nada nada nada
  • Nada de nada
  • Nada de Nada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS