nada

Páginas: 5 (1065 palabras) Publicado: 3 de abril de 2014
1. L'ENERGIA: NECESSÀRIA I ESCASSA
L'energia és necessària per el funcionament econòmic dels països i per a la millora de la qualitat de vida. però l'energia és escassa i cara i per tant és necessari adoptar mesures per a l'estalvi i l'ús eficient d'aquesta. El consum eficient consisteix a desenvolupar tasques amb el mínim consum d'energia i no malgastar-ne en activitats innecessàries.
ELPROBLEMA ENERGÈTIC
Cap procés físic, biològic o químic és possible sense energia. Tot procés de canvi duu associada una transformació d'una energia en una altre.
principi de conservació i transformació de l'energia: Diu que l'energia es conserva, és a dir, que la suma de les energies presents abans del canvi és igual a la suma de les energies que s'han transformat després del canvi
degradació del'energia: una part de l'energia inicial es perd en forma de calor i per tant no es pot utilitzar. (origen del problema energètic)
ENERGIA PRIMÀRIA: la continguda en les fonts d'energia: petroli
ENERGIA FINAL: energia que s'utilitza en els punts de consum: energia elèctrica en els domicilis
ENERGIA PRIMÀRIA= ENERGIA FINAL+ ENERGIA PERDUDA DURANT EL TRANSPORT+ ENERGIA PERDUDA EN ALTRESOPERACIONS
2. ELS COMBUSTIBLES I EL TRANSPORT
Els combustibles fòssils són el gas natural, el petroli i el carbó. (90% de l'energia consumida) han comportat un canvi social i econòmic però les reserves s'esgoten, a més han provocat un gran impacte ambiental per culpa dels gasos contaminants i de diòxid de carboni (efecte hivernacle)
TRANSPORT I ENERGIA
el desenvolupament socioeconòmic a comportat unamajor mobilitat pel que fa a les persones i al desplaçament de mercaderies, tan que el transport és el sector que més energia consumeix. (major dependència del petroli i s'ha incrementat l'emissió de gasos de efecte hivernacle i d'altres contaminants)
CAP A UN TRANSPORT INTEL·LIGENT
Mesures que es poden dur a terme per fer un consum més eficient de l'energia:
- increment de la utilització delsmitjans de transport
- conducció eficient dels vehicles
- fabricació de vehicles amb menor consum de combustible i dissenys més aerodinàmics i de menor grandària
- desenvolupament de combustibles alternatius al petroli
- desenvolupament de nous sistemes de propulsió
3.EL CONSUM ENERGÈTIC DOMÈSTIC
A partir de l'any 2007 tots els edificis han de tenir, amb caràcter obligatori, la certificacióenergètica, en funció d eles seves característiques d'aïllament, de calefacció , aire condicionat
Els habitatges espanyols, consumeixen en primer lloc petroli, en segon l'energia elèctrica, en tercer el gas natural i ja quasi ni utilitzat el carbó.
El consum d'energia de cada casa depèn de:
La zona climàtica on es troba, de la qualitat de l'aïllament, de l'equipament de la llar i del graud'eficiència amb que utilitzen els electrodomèstics.
L'ESTALVI D'ENERGIA A CASA
- Instal·lacions fixes de calefacció i d'aigua calenta
- equipament domèstic
- aprofitament d'energies renovables
4. CENTRALS ELÈCTRIQUES QUE UTILITZEN COMBUSTIBLES FÒSSILS
L'energia elèctrica es produeix a les centrals electriques que produeixen energia electrica a partir de l'energia química d'un combustible, que potser un combustible fòssil, biomassa o residus urbans. També se'ls anomena tèrmiques.
COMSBUSTIBLES FÒSSILS UTILITZATS
En les centrals termoelèctriques s'utilitza; petroli, carbó i gas natural. El fuel va deixa d'utilitzar-se el 1970. (A Espanya el 2006 la producció era del 50% de gas natural, 38% del carbó i 12% del petroli)
AVANTATGES I DESAVANTATGES DE LES CENTRALS TERMOELÈCTRIQUESAVANTATGES: el seu funcionament no depèn de les condicions meteorològiques, la tecnologia està molt desenvolupada i el transport de combustibles a les centrals és barat i fàcil. A més l'energia produïda en centrals tèrmiques és molt més barata que la produïda en altres tips de centrals
DESAVANTATGES: produeixen un gran impacte ambiental. Totes elles emeten grans quantitats de diòxid de carboni a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la nada de nada
  • nada de nada
  • nada de nada
  • nada de nada
  • no se nada nada nada
  • Nada nada nada
  • Nada de nada
  • Nada de Nada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS