Nada

Páginas: 2 (331 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2013
Teories sobre creació de l'univers

Hi han moltes teories sobre com es va formar l' univers, com la teoria Geocèntrica ,
el Big bang( segons els astròlegs aquest es l'origen de l'univers) i lateoria heliocèntrica.

Teories:

Geocèntrica

Es aquella que col·loca el planeta Terra immòbil en el centre de l'univers i la resta dels planetes, el sol,i les estrelles girant al seu voltant.Aquesta creença va ser habitual en la xina i a la Grècia Antiga, i va sobreviure fins al començament de l'edat moderna; a partir de finals del segle XVI va ser substituït gradualment pel modelheliocèntric. La teoria va ser formulada per Aristòtil al segle IV aC i completada per Claudi Ptolomeu el segle II.

Heliocèntrica

És el model cosmològic segons en el qual el Sol és el centre de l'universi tots planetes orbiten al seu voltant. Va ser proposat per primera vegada a l'Antiga Grècia per Aristarc de Samos, com a resposta al model geocèntric.
Al llarg del segles aquesta teoria va anaragafant importància, fins arribar a imposar-se a la teoria geocèntrica, tot i aquesta importància, va tenir un gran rebuig en els àmbits religiosos, ja que, segons la bíblia l'home era el creador del'univers i segons ells no podia ser que on l'home habitava no fos el centre de l'univers.

Big Bang

El Big Bang, literalment gran explosió, constitueix el moment de l'origen de l'universImmediatament després del moment de la "explosió", cada partícula de matèria va començar a allunyar-se molt ràpidament una d'una altra, de la mateixa manera que a l'inflar un globus aquest va ocupant més espaiexpandint la seva superfície. Els físics teòrics han aconseguit reconstruir aquesta cronologiadels fets a partir d'un 1/100 de segon després del Big Bang. La matèria llançada en totes les direccionsper l'explosió primordial està constituïda exclusivament per partícules elementals: Electrons, Positrons, Mesons, Barions, Neutrins, Fotons i una llarga llista fins més de 89 partícules conegudes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la nada de nada
  • nada de nada
  • nada de nada
  • nada de nada
  • no se nada nada nada
  • Nada nada nada
  • Nada de nada
  • Nada de Nada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS