nanana

Páginas: 3 (515 palabras) Publicado: 11 de junio de 2014
BARCINO ROMANA


El dijous 27 de Març els alumnes de llatí vam anar a Barcelona per visitar el barri gòtic de la ciutat.

La Barcino Romana està enterrada sota la Barcelona actual. Es vafundar entre els S.XV i S. X, quan August va arribar al poble i va veure que era un bon lloc per construir-hi una ciutat ja que es situava entre Tarragona i Badalona, dues ciutats molt importants enaquella època.

La Barcino Romana es va construir sobre el Munt Tover ja que en aquells temps totes les ciutats es construïen en llocs elevats pensats estratègicament per així poder, en èpoques deguerres, tirar objectes als enemics que vulguessin escalar la muralla de la ciutat, i que aquests objectes tinguessin més impacte.

La primera parada que vam fer al barri gòtic va ser a la plaça de laCatedral. A allà vam poder veure l'antic aqüeducte, que estava revestit amb un ciment fet a partir d'una barreja de calç, sorra i aigua. Per fer que l'aigua que hi circulés fós néta, higiènica isaludable, van tapar amb pedra i fusta el canal. A més, van colo.locar l'aqüeducte amb una inclinació molt ben mesurada, fent així que l'aigua no arribés amb molta velocitat i força a la ciutat i provoqués unaindundació.

l guia que ens acompanyava ens va explicar dir que els carrers del barri gòtic abans eren uns dels més amples i que esetaven orientats al mar perquè així hi havia més ventilació. Unsquants anys més tard, però, quan es va ampliar la ciutat, aquest carrers amples i ventilats van passar a ser uns carrers estrets i foscos encara que seguissin mirant cap al mar.

Les torres de lamuralla podien ser quadrades i rodones.Les rodones eren més poc usuals ja que tenien les pedres de forma circular i aguantaven més durant les batalles, cosa que feia que fossin més cares.

La portaprincipal de la ciutat era la més segura ja que estava construïda a partir de fusta. Aquesta porta tenia tres portes:la més gran situada al centre, i dues més petites a cada costat per on hi passaven...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • nanana
  • Nanana
  • nanana
  • Nanana
  • Nanana
  • Nanana
  • Nanana
  • nanana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS