naranja mecanica

Páginas: 6 (1349 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2013
La naranja mecánica
Primera part
1.Descriure el comportament
El protagonista de “La naranja mecánica”, l’Alex, mostra una conducta estranya, no massa normal. És un personatge viciós i emprenedor, un jove irresponsable, que consumeix substàncies que l’activen, apassionat per la violència, i molt agressiu. És un noi al que li agrada tenir autoritat, i que aquesta sigui reconeguda pels quel’envolten. Té despreci per les normes i obligacions socials, li agrada marcar-les a ell, i no consenteix que li portin la contrària, perquè qui ho faci serà castigat de mala manera. El protagonista té una baixa tolerància ala frustració, tot el que li mou és el sexe, la ultra violència i Beethoven. És una persona apàtica i sense moral, no li preocupen en absolut els sentiments dels altres, és més, comque ell no és feliç, necessita destruir la felicitat dels altres per poder ser-ho. Aquest noi no té una bona relació amb la família, la falta d’afecte dels seus pares i la seva soledat donen com a conseqüència els actes impulsius de l’Alex, on es veuen reflectits clarament els seus records i sentiments que reprimeix. La seva conducta també es veu influïda per la societat que l’envolta. Vesteix demanera inadequada.

2.Possibles trastorns
Per començar, opino que l’Alex té un greu trastorn de personalitat, ja que presenta molta inestabilitat, provoca situacions crítiques, no sap adaptar-se (el món s’ha d’adaptar a ell), és inflexible i enlloc d’aprofitar les oportunitats que se li presenten per millorar o canviar, provoca un problema darrere un altre. Des del meu punt de vista, crec queun dels trastorns que pot tenir aquest personatge és la personalitat narcisista, perquè és presumptuós, consentit, explotador, arrogant, hedonista, molt fantasiós, es creu superior a tots els altres, ja que sense que ningú l’hagi nombrat, es considera el cap del seu grup, el que mana i si algú li porta la contrària o no li reconeix el seu paper davant del grup, és castigat de mala manera. Esperaobtenir sempre l’admiració dels demés, per arribar a omplir el seu buit interior. Sempre vol donar la nota, ser el centre d’atenció, es comporta de manera exhibicionista.
Per una altre banda, també opinió que l’Alex podria tenir trets de la personalitat antisocial, perquè ell és fred, dur i insensible, no té cap problema en fer mal als demés, perquè després de fer-ho la seva consciència està molttranquil·la. És molt ambiciós i sobretot agressiu. Fa les coses sense pensar-les, no té por de res ni de ningú, ni del perill o els càstigs que poden comportar els seus actes.
També té trastorns emocionals, ja que des del punt de vista de la família, al no haver tingut suport per part dels seus pares, l’Alex es comporta de la manera que ho fa, però realment a sota dels seus violents actes i sotala seva ira, esta ple de sentiments i emocions reprimides, que desemboca de mala manera.

Segona part
1.La teràpia
En aquesta part del treball, parlaré de la reeducació que li és imposada a l’Alex, i del tipus de teràpies que s’utilitzen.
A la segona part de la pel·lícula, l’Alex és sentenciat 14 anys a la presó, ja que en mig d’un dels seus plans malèfics els seus amics el deixen penjat ila policia l’atrapa. El cas, és que l’Alex, un cop a la presó, en lloc de comportar-se com ho ha estat fent a fora, decideix fer un paper, per poder arribar a sortir i per protegir-se dels altres, i és el paper de religiós. L’Alex porta a terme un aprenentatge social, aprèn del cura, observa, experimenta, estudia i pràctica l’adquisició dels coneixements religiosos que se li han donat, ajusta laconducta davant del capellà, l’Alex s’aferra molt a aquest, s’interessa molt per a la bíblia (això fa veure), es fa el bo, i el cura, s’arriba a creure que l’està reeducant, que de veritat aquest noi està canviant cap a millor, que ja és un dels seus. El que fa l’Alex, és tenir una conducta de reforç negatiu, és a dir, d’evitació, per evitar el càstig. Fins que un dia, l’Alex, amb l’excusa de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La naranja mecanica
  • La naranja mecanica
  • La naranja mecanica
  • La naranja mecanica
  • Naranja Mecanica
  • Naranja Mecánica
  • Naranja mecanica
  • La Naranja Mecanica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS