naturaleza

Páginas: 3 (609 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2013
Adam Smith(5 de juny de 1723 - 17 de juliol de 1790).
Va ser un economista i filòsof escocès. La seva obra Investigació en la Naturalesa i Causes de la Riquesa de les Nacions va ser el primerintent rigorós d'estudiar el desenvolupament històric de la indústria i el comerç a Europa , va ajudar a la creació de l'economia com a disciplina acadèmica i va proporcionar un marc teòric alcapitalisme. Smith és considerat sovint el pare de l'economia moderna.
La riquesa de les nacions, un dels primers intents d'estudiar l'auge de la indústria i el desenvolupament comercial a Europa, va ser unprecursor de la disciplina acadèmica moderna de l'economia. En aquesta i altres obres, Smith va exposar com el propi interès racional i la competència poden portar a la prosperitat econòmica i elbenestar. També va proporcionar alguns dels arguments intel·lectuals més coneguts i brillants recolzant el lliure comerç i el capitalisme.
David Ricardo (Londres, Anglaterra, 19 d'abril de 1772 — 11 desetembre de 1823)
Va ser un economista britànic. Va ser un dels economistes clàssics més influents, i també un home de negocis, financer i especulador i amassà una fortuna considerable. També vapromoure el lliurecanvisme, és la doctrina econòmica que propugna la no intervenció estatal en el comerç internacional, permetent que els fluxos de mercaderies es governin pels avantatges de cada país i lacompetitivitat de les empreses, suposant que amb això es produirà una adequada distribució dels béns i serveis.
Junt amb Adam Smith van ser els primers economistas a oposar-se al mercantilisme i apromoure el lliure comerç.
Convertidor de Bessemer
El procés Bessemer fou el primer procés industrial amb una despesa assumible per la producció en massa d'acer a partir del lingot de ferro de primerafusió. El procés li deu el nom al seu inventor Henry Bessemer, qui registrà la seua patent l'any 1855.
El procés té lloc a un gran contenidor oval amb la part interna recoberta d'un material...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Naturaleza
  • Naturaleza
  • naturaleza
  • naturaleza
  • LA NATURALEZA DEL SONIDO
  • la naturaleza
  • La Naturaleza
  • La naturaleza

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS