Naturalisme I Positivisme

Páginas: 2 (255 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2012
Naturalisme i positivisme

El realisme europeu va començar a experimentar certs canvis. Influït per les idees filosò-
fiques i científiques del moment, el correntrealista evolucionà cap a una nova tendència
anomenada naturalisme. Aquest nou corrent estètic i literari va tenir Émile Zola, escriptor francès, com a principal teòric i difusor.El naturalisme fou un tendència literària que, recollint aspectes del pensament
científic positivista i evolucionista del segle XIX, volia fer de la novel·la i delteatre
una eina per a l’estudi psicològic i sociològic de l’ésser humà.

El naturalisme analitzava els efectes deterministes que l’herència, el medi social i el momenthistòric ten ien sobre el comportament dels personatges.La tendència naturalista partia, doncs, d’aquestes dues perspectives teòriques:

El positivisme. que defensava que l’únicconeixement possible és el científic i rebutjava tot aquell coneixement que no provingués de l’anàlisi a través del mètode científic: observació, recollida de dades,formulació d’hipòtesis, experimentació i anàlisi de resultats.
El determinisme, que considerava l’home com un ésser determinat en tots els sentits: per la seva herència genètica ipel medi o la societat que l’envolta.

L’escriptor naturalista volia imitar el mètode científic. Per això, observava, prenia dades de la realitat, formulava uneshipòtesis i, finalment, ho plasmava tot en una obra literària.

Els escriptors naturalistes volien mostrar la realitat des del seu vessant més dur o marginal, sense ocultar captipus d’aspecte cruel o desagradable. Per això els personatges de les seves històries acostumen a ser de classes socials marginals o sovint pateixen greus malalties heretades.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Naturalism
  • Naturalism
  • Naturalism
  • Romanticismo, Realismo Y Naturalism
  • I
  • I
  • I
  • I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS