NavioDavid_Itinerari2_NetworkActivities

Páginas: 2 (427 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2014


Torre Eiffel

La torre Eiffel s'ha convertit en un dels símbols de París, però amb el pas del temps en un símbol universal. Sens dubte aquesta és una obra d'enginyeria colossal, molt més sitenim en compte la data en què va ser construïda. Va ser concebuda el 1884 i edificada entre els anys 1887 i 1889, per ser un dels elements representatius de l'Exposició Universal de 1889.

Encara queavui en dia ningú es podria imaginar el perfil de París sense la seva presència, no podem obviar que aquesta construcció va néixer amb polèmica. En aquella època els parisencs la veien com un immensbaluerna de ferro. Això provocaria que es fixés la data de 1900 com a límit per ser desarmada, després de la conclusió de l'Exposició Universal.

Va arribar l'any 1900 i tot semblava indicar que laTorre Eiffel seria enderrocada, tot i els intents infructuosos dels que l'admiraven per trobar-li un ús pràctic per justificar la seva conservació davant els seus detractors, i finalment, serial'armada francesa qui acabaria per salvar la vida de la Torre Eiffel, ja que després d'unes proves de l'exèrcit amb equips de transmissions es va arribar a la conclusió que la Torre Eiffel era un llocprivilegiat per a la instal·lació d'antenes i equips de ràdio, de manera que la Torre Eiffel ja tenia un ús pràctic que provocaria la seva amnistia i pararia la seva "execució".
Característiques

Laseva estructura metàl · lica pesa 7.300 tones. Tenint un pes total de 10.100 tones.
Es van utilitzar més de 18.000 peces de ferro.
Cadascuna de les seves peces estan unides per mitjà de reblons,arribant-se a utilitzar 2.5 milions de reblons.
Té una altitud de 312 metres.
En la seva construcció no es va produir cap accident mortal.
L'epopeia arribar al seu cim a les 13:30 locals del 31 de marçde 1889, quan Gustavo Eiffel va pujar els 1.710 esglaons existents des de la base fins al tercer pis de la torre i enarboro la bandera francesa.
L'obra va ser saludada per 21 salves de canó....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS