Necessitats henderianes. Ocupar-se

Páginas: 4 (988 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2014
OCUPAR-SE DE TAL FORMA QUE LA SEVA ACTIVITAT TINGUI UN SENTIT DE REALITZACIÓ PERSONAL


1. DEFINICIÓ

Segons l’Enciclopèdia de Llengua Catalana, defineixen la realització personal coml’assoliment, per part d’un individu, del ple desenvolupament de les pròpies possibilitats i aspiracions.
Per tant, ocupar-se per a realitzar-se és una necessitat bàsica que contempla cada individu, en la qualcadascú de manera individual ha de portar a terme activitats que li permetin satisfer els seus objectius/ aspiracions o ser útil als altres.
Les accions que la persona duu a terme li permetendesenvolupar-se creativament i aprofitar el seu potencial al màxim. A més a més, la satisfacció que l’individu percep un cop realitzades les seves accions, li permet arribar a una plenitud, a sentir-sevalorat.

2. FACTORS QUE INFLUEIXEN EN LA NECESSITAT

Factors biològics:
Edat i creixement: el joc permet als nens desenvolupar-se. Quan s’arriba a la joventut, pertànyer a un grup (companys del’escola, amics,...) fa percebre la valoració front la societat. Ja d’adults escullen els seus propis rols dins de la societat realitzant així les seves aspiracions. Un cop el treball ja no forma part dela seva vida activa, seran i es sentiran molt valorats per les activitats que realitzin segons els seus gustos.
Constitució i capacitats físiques: segons la constitució i les capacitats físiques del’individu, aquest escollirà activitats que li permetin realitzar-se tenint en compte els seus límits.
Estat físic: tothom independentment de les seves capacitats físiques i la seva constitució tindràetapes en les que; ja sigui per malaltia, lesió o per que realment està sana, variarà el seu estat físic.

Factors psíquics:
Emocions: portar a terme emocions que vagin d’acord amb els gustos i lesaspiracions de l’individu és un factor de motivació.
Desig de superació: la motivació de l’individu li permet realitzar-se i per tant anar sempre més lluny.
Tenir clars els teus objectius...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ocupaciones
  • lo que ocupes
  • OCUPA
  • ocupaciones
  • Lo Que Ocupas
  • Ocupaciones
  • Lo Que Ocupas
  • esto no lo ocupas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS