Nedae

Páginas: 6 (1280 palabras) Publicado: 23 de enero de 2013
ECONOMIA
1.1. EL PATRIMONI EMPRESARIAL
Conjunt de béns, drets i obligacions que té una empresa.
BÉNS: Tot allò que pot ser apreciat i valorat per les persones.
DRETS: Sumes de diners pendents de cobrament.
OBLIGACIONS: Conjunt de deutes.
ACTIU: Total de les inversions realitzades per l’Empresa
PASSIU + PATRIMONI NET: Fonts de finançament d’aquestes inversions.
1.2. LACOMPTABILITAT
La comptabilitat és la ciència econòmica que estudia el patrimoni empresarial, tant de manera estàtica com dinàmicaEstudia el patrimoni en un moment determinat i les variacions que s’hi produeixen.
OBJECTIU: Propionar informació econòmica a diferents nivells de l’E.
* A la direcció, perquè tingui informació suficient per prendre decisions i poder planificar el futur de l’E.
* Ales personses que en són propietàries o accionistes, perquè puguin comprovar que els seus interessos estan ben protegits.
* Als treballadors, perquè dels resultats de l’E en dependrà la continuïtat del seu lloc de treball.
* Als creditors de l’E, per saber si aquesta empresa presenta garanties per a la seguritat dels seus crèdits.
1.3. LA PARTIDA DOBLE
Consisteix a anotarsimultàniament en dos comptes mínim, la variació que es produeix en el patrimoni a causa de cada fet comptable.
1. EL CICLE COMPTABLE
Comprèn totes les operacions que es realitzen des de que s’obre la comptabilitat d’un exercici fins que es tanca i s’obté el balanç de situació final i el compte de pèrdues i guanys.
Aquestes fases es van repetint cada període de manera que els saldos finals d’un d’ellsseran els inicials del període següent.
2. EL PLA GENERAL DE COMPTABILITAT
Text legal que estableix el marc tècnic de la normalització comptable i té com a finalitat fonamental aconseguir que la informació sigui fidel, comparable i rellevant.
3.4. PARTS:
3.5.1. MARC CONCEPTUAL
Conjunt de fonaments, principis i conceptes bàsics que inspiren tot el pla i s’erigeix enl’instrument que dóna unitat i concordança al conjunt normatiu. Hi destaca:
* Prioritat quant a l’objectiu de la imatge fidel, comparable i rellevant per als usuaris de la informació financera.
* Prioritat del fons respecte de la forma de les operacions.
a) Els Comptes Anuals
Els comptes anuals de les pimes comprenen el balanç, el compte de pèrdues i guanys, de canvis en el patrimoni net i lamemòria, tots documents que formen una unitat.
b) Requisits de la informació que cal incloure a els Comptes Anuals
La informació que apareix als comptes anuals ha de ser fidel, comparable i rellevant i s’ha de poder comparar amb diferents períodes i entre E del seu sector.
c) Principis comptables (+!!)
* EMPRESA EN FUNCIONAMENT: Els comptes anuals es preparen prenent com a base quel’activitat de l’E continuarà en un futur previsible, de manera que l’aplicació de la normativa no va encaminada a determinar el seu valor de liquidació.

* DATA DEL FET O MERITACIÓ: Implica el registre comptable de les transaccions atenent al corrent real que els origina (quan es compra) i no al monetari (quan es paga o es cobra).

* UNIFORMITAT: Estableix la obligatorietat de mantenir en eltemps un criteri adoptat per l’E dins de les alternatives permeses.

* PRUDÈNCIA: Inclusió de precaució en les estimacions fetes en condicions d’incertesa . Indica l’obligació de comptabilitzar únicament els beneficis fins al tancament de l’exercici, mentre que els riscos de pèrdua, amb origen en l’exercici o en un altre anterior, s’han de comptabilitzar tan aviat com siguin coneguts.* NO-COMPENSACIÓ: Prohibeix la compensació de partides d’actiu amb les de passiu, i les de despeses amb les d’ingressos, a més s’han de valorar de manera separada els elements integrants dels comptes anuals.

* IMPORTÀNCIA RELATIVA: Permet la no-aplicació estricta d’algun principi comptable quan la incidència quantitativa i qualitativa sigui d’escassa rellevància.
Conflicte entre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS