Nelson mandela

Páginas: 15 (3537 palabras) Publicado: 9 de enero de 2011
1.- Introducció
explicació de la tria del personatge.
He triat aquest personatge perquè em sorprèn potser que una persona que pertany a una rassa que esta excluida en el país que viu. Aconsegueixi que un país s'oneixi.
Nomes en fer el guio he vist coses que m'han cridat molt l'atenció, jo crec que treure profit d'aquest treball.
Estructuració del treball.
El treball consistira en cincpunts de contingut. El primer es aquest que parla de que es tracta el treball i el per que l'he escollit. El segon es el punt mes extens que parlara del personatge Nelson Mandela, la seva vida i el que li ha passat i a fet. El tercer punt tractara del seu entorn en el sentit de la situació planetària. El quart punt tractara de la comercialització de la seva imatge pel fet de fer-se famós. I elcincei ultim punt de contingut estarà dedicat als premis que va rebre.
Després dos punts mes que seran la bibliografia, o sigui d'on he tret l'informació i la meva conclusió, vaja el que he tret d'aquest treball.

2.- El personatge

2.1.- lloc i any de naixement.
Nelson Rolihlahla Mandela va neixeel dia 18 de juliol de 1918, en aquest any 2010 te 92 anys. Va neixea Umtata, Sud-África.

2.2.-vida privada de Mandela.
Nelson Mandela es fill d'una família reial que regne en el en una part on es parla xosa, es el dialecte que parlen els xosa una ètnia dominant a sud-África. Els xosa viuen en el sud de sud-África a les regions de ciutat del cabo i bisho.

El pare de Mandela, Gadla Henry Mphakanyiswa, va ser cap del poble de Mvezo. Fugia de les autoritats colonials que finalmentl'expulsaren del seu càrrec i l'enviaren amb la seva família a Qunu. Finalment morir de tuberculosi quan Mandela tenia nou anys.
Nelson Mandela ha tingut tres matrimonis:
el primer matrimoni va ser amb Evelyn Ntoko Mase el 1944. De la qual es divorcia el 1957 després de tretze anys de casats.
El segon matrimoni va ser efectuat en el 1958 amb Winnie Madikizela-Mandela. El 1992 es separant i esdivorsíen quatre anys despres al 1996.
finalment es casa el dia del se 80 aniversari en el 1998 amb Graça Machel.

2.3.- formació.
Al morir el seu pare Mandrela va anar assignat per un regent a una missió metodista. Mandela aprovar l'educació primaria en dos anys en contes de tres que era el corrent.
Mandela na anar a la escola metodista de Healdtown, als 19 anys estudiar en aquesta escolaboxa i siniciar en el atletisme.
Ja diplomat, arribar a la Universitat de Fort Hare per estudiar deret. La qual carrera la va aprovar.

2.4.- l'apartheid.
L'apartheid va ser una política que va sorgir entre el 1948 i el 1990, aquesta política la va inculcar el partit nacional a sud-África i Namíbia quant aquest país estava sota tutela sud-africana. Aquest tipus de política consistia en separarla població per rses blancs, negres, coloured i indis.
Els blancs eren els que tenien tots el drets, les millors escoles, i atencions. En cambi els negres, coloured i indis es quedaven amb les pitjors atencions, la pitjor sanitat i a la pitjor escolarització. Els blancs no tenien res que veure amb ells simplement els exclusiva. La població negre va ser destituïda de la ciutadania i traslladada ala força, Repartits entre deu territoris tribals o batustants del país. I els coloured i els indis, la relació vers els blancs era que treballaven de criats.
Tots el homes siguessin de la ètnia que siguessin podien obtenir els estudis basics, però en canvi les dones no tenien dret a cap tipus d'estudis.
El govern va respondre a les accions de protesta per part dels radicals anti-apartheid,il·legalitzant les protestes i empresonant als líders com Nelson Mandela.
Les reformes del 1980 no van aconseguir cap progres. Peró al 1990 el president Frederik Willem de Klerk comença les negociacions per acabar amb l'apartheid. El 1994 es fan les primeres eleccions multiracials per sufragi universal en les que surt escollit el Congres Nacional Àfrica de Nelson Mandela.

2.5.-detenció.
El dia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nelson Mandel
  • Nelson Mandela
  • Nelson Mandela
  • nelson mandela
  • Nelson Mandela
  • Nelson Mandela
  • Nelson Mandela
  • nelson mandela

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS