Nelson Mandela

Páginas: 4 (763 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2014
NELSON MANDELA:
Nelson Mandela nascut el 18 de juliol 1918 a Umtata, Sud-Africa.  Va ser un polític sud-africà, un dels líders de la lluita contra el sistema polític de l'apartheid i va arribar aser el primer president de la República de Sud-àfrica (1994 - 1999) escollit per sufragi universal a les primeres eleccions nacionals no racials de la història del país.
Nelson Mandela es vaafiliar al Congrés Nacional Africà, el 1944, per tal de lluitar contra el domini polític de la minoria blanca i per la seva actitud racial. Es va fer advocat i va participar en una lluita noviolenta contra les lleis de l'apartheid, que van ser establertes pel govern del Partit Nacional afrikaner, que va arribar al poder per les eleccions del 1948. Mandela va fundar i dirigir una branca militaranomenada ANC, Umkhonto We Sizwe, el 1961, que va portar a terme una campanya de sabotatges en contra dels objectius militars. Va ser detingut per ordre del govern sud-africà amb el suport de (CIA) AgènciaCentral d’Intel·ligència dels Estats Units (que és l'agència governamental dels Estats Units encarregada de la recopilació, l'anàlisi i l'ús de la informació a l'exterior del país, ja sigui sobregoverns, grups, corporacions o individus que puguin afectar la seguretat nacional del país, o dels seus interessos econòmics o geoestratègics). Va ser condemnat a cadena perpètua de presó i a treballsforçats. Va tenir un benefici, ja que un fort suport internacional el va convertir en un símbol per la lluita per la igualtat racial.
Després de vint-i-set anys de presó, Mandela va ser alliberatl'11 de febrer de 1990, perquè la gent va estar en contra del apartheid i van defensar les opinions de Nelson, llavors Frederik de Klerk el va alliberar, Nelson va defensar la reconciliació i lanegociació amb el govern del president Frederik de Klerk. El 1993, va rebre conjuntament amb aquest, el Premi Nobel de la Pau per les seves accions a favor de la fi de l'apartheid i l'establiment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nelson Mandel
  • Nelson Mandela
  • Nelson Mandela
  • nelson mandela
  • Nelson Mandela
  • Nelson Mandela
  • Nelson Mandela
  • nelson mandela

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS