neoclassicisme

Páginas: 4 (812 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2014
EL NEOCLASSICISME

L’arquitectura

Durant el Neoclassicisme, l’arquitectura es va preocupar per la racionalitat, la simplicitat i la utilitat. Per aquest motiu s’ha arribat a anomenararquitectura de la raó.

L’arquitectura neoclàssica s’oposa i reacciona en contra del marcat i abundant caràcter decoratiu del Barroc. S’inspira en les excavacions de Pompeia i Herculà i beu directament deles fonts de Grècia, Roma i del Renaixement. Els elements i les característiques significatives de l’arquitectura neoclàssica són els següents:

Les formes responen a una funció i una espacialitatracionalment calculades. El moderat guarniment mira de destacar les diverses funcions dels elements arquitectònics.
L’aparença solemne i severa, la simplicitat de les línies, l’harmonia dels volums i larecerca de la bellesa del conjunt.
La columna com a element base i indispensable en qualsevol construcció, i fins i tot el peristil. Es prefereix la columna d’ordre dòric amb fust acanalat.
L’ús defrontons poblats de figures escultòriques.
La utilització de la cúpula.

El Neoclassicisme assoleix la seva forma més pura a França, i s’estén per Alemanya, Anglaterra, els Estats Units i Espanya.França

A França es practica l’arquitectura de la raó, que es preocupa d’adequar la funcionalitat i la forma de l’edifici i es decanta per construccions de tipus pràctic i industrial. Com aconseqüència dels canvis econòmics i socials, l’arquitectura està al servei de l’Estat: borses de comerç, biblioteques, teatres, museus, hospitals, etc.

A França es va fundar la primera escola reialper a la formació, tant tècnica com ideològica, d’artistes al servei d’un projecte que es considerava necessari proposar la identificació entre valors estatals i morals.

Es van bastir arcs de triomfi columnes commemoratives que narraven les proeses napoleòniques i que glorificaven l’emperador, a més d’eternitzar-ne artísticament la fama.

Sota l’Imperi de Napoleó va treballar Pierre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Neoclassicisme
  • Neoclassicisme
  • Història de l'art. Renaixement, Barroc, Neoclassicisme i Realisme
  • Art: Neoclassicisme i Romanticisme
  • Història de l'art (romanticisme, neoclassicisme, rococcó)
  • Comparison Chart For Neoclassicism, Romanticism, Realism, Modernism

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS