Nespresso

Páginas: 6 (1465 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2012
1. Descripció del producte o servei anunciant

Nespresso es una divisió de la marca Nestlé, que va ser creada a mitjans dels anys 80. Nestlé era l’empresa més important que es dedicava a la producció de cafès instantanis.
Un altre empresa va apostar pels cafès mono dosis i va patentar l’idea de manera que Nestlé va aprofitar aquesta oportunitat i li va comprar la patent.
L’any 1986 vafinalitzat el producte, el va posar en venta al mercat però va ser un fracàs, així doncs, aquest producte el van deixar aparcat durant uns anys.
A partir de l’any 2000 es van invertir molt en campanya publicitària, van començar a obrir noves botigues en les zones més ben ubicades de les ciutats més importants, van fer cafeteres amb dissenys exclusius, van crear el club Nespresso i es van centrar en unaatenció al client personalitzada.
El cafè Nespresso es diferenciat ja que s’emmagatzema en forma de càpsules mono dosis. Segons el tipus de cafè la càpsula es d’un color o altre, el color varia segons la intensitat del cafè.
Les càpsules únicament poden ser utilitzades en cafeteres Nespresso, i aquestes tenen un disseny innovador i exclusiu, es distingeixen per un cafè professional.(http://www.nespresso-academy.com/es/History.htm i http://qtorb.blogspot.com/2007/11/la-historia-oculta-del-caso-nespresso.html)


2. Descripció del sector, de la competència i la seva publicitat


El sector a què es dedica Nespresso és al cafè en mono dosis, tant per a ús domèstic com per empreses. La seva estratègia competitiva es basa en la venta d’un cafè exclusiu, de gran qualitat i de grandisseny. Les cafeteres que fabriquen son exclusivament per aquest tipus de cafè, ja que el cafè Nespresso no es pot comprar en qualsevol botiga, sinó que s’ha de comprar en les botigues especialitzades o a través del telèfon, fax o Internet.
Tenen una gran selecció de 12 cafès de diferents parts del món, una àmplia gamma de màquines de cafè un total de 45 màquines (39 d’ús domèstic o 6d’oficina).


Podem diferenciar tres tipus de competència: de marca, de producte o de substitució.


• La competència de marca de Nespresso es Lavazza que es l’única marca que es dedica a la fabricació de càpsules mono dosis de cafè i cafeteres per la utilització d’aquestes.
• La competència de producte podria ser els productors de cafès solubles com ara Nescafé, les marquesblanques... ja que aquests volen un producte que es pugui fer de manera individual i al moment.
• La competència de substitució seria tots els fabricants de cafè, ja sigui instantani o molt per a cafeteres convencionals, també poden ser els productors de cafè de civada com per exemple la marca Eko.


En la seva publicitat es fan sortir actors importants de manera que el camí creatiu utilitzatper Nespresso amb els seus anuncis publicitaris es el presentador per exemple en l’anunci del George Clooney. Es fa servir Nespresso en actes importants com per exemple el festival de Cannes, Roland-garros, etc.
També s’anuncia en mitjà exterior (autobusos, pancartes...), premsa, es fan promocions de venta (els membres del club Nespresso els hi donen vals de descompte per a ells o per conegutsseus per a comprar una màquina Nespresso.
Per altra banda, Lavazza fa servir un altre tipus de publicitat completament diferent. El seu camí creatiu es decanta més per characters o personatges ficticis perquè es caracteritza per utilitzar els medis exteriors com ara la gràfica, la cartelleria i la web. La publicitat de Lavazza es molt coneguda gràcies a les seves imatges extravertides i de grancreativitat.


(http://www.lavazza.com/corporate/es/lavazzastyle/communication/ http://www.marketingnews.es/Noticias/Internacional/20081027007 http://www.agencia-de-publicidad.es/blog/publicidad-en-medios/publicidad-exterior/campana-lavazza-2008/)


3. Segmentació del mercat

Podem dir que el mercat de Nespresso està segmentat en dos subgrups en funció de les necessitats dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nespresso
  • Nespresso
  • Nespresso
  • nespresso
  • Nespresso
  • Nespresso
  • Nespresso
  • nespresso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS