ness

Páginas: 5 (1089 palabras) Publicado: 2 de enero de 2014
LAURA A LA CIUTAT DELS SANTS

Aquest treball consisteix en la recreació de la novel·la mitjançant fotografies en les quals he volgut mostrar diferents temes de l’obra. L’elaboració del treball ha estat fer una presentació de diapositives amb les diferents fotografies i citacions del text i després l’explicació de cada un dels temes i les fotografies a través d’aquest annex. Totes lesfotografies han estat fetes durant aquests dies de Setmana Santa, la qual m’ha estat de gran ajut per explicar temes com la gran devoció religiosa o l’amistat que té Laura amb Mossèn Joan. En la presentació s’hi escolta una ària de J.S. Bach, el qual es citat a l’obra per la Laura, ja que la protagonista és una gran admiradora de les seves obres.
Seguidament, s’explica què s’ha volgut expressar ambaquestes fotos:
Primera diapositiva:
Podríem dir que aquesta fotografia pertany al inici de la novel·la quan la Laura treu el cap per la finestra i mira enrere i ja no veu Barcelona. Gràcies a la citació, trobo que l’autor ens vol fer entendre que la protagonista, la Laura, deix una vida, la vida que feia a Barcelona, per començar-ne una altra de nova amb el seu marit, en Tomàs, a Comarquinal. Tot iles els mals records que té de Barcelona (la mort del seu pare, soroll, pobresa), no pot no sentir una sensació d’enyorança envers la ciutat on havia nascut.

Segona diapositiva:
Aquesta fotografia mostra un dels temes més importants de tota la novel·la de Llor: la boira. Aquest fenomen és un símbol molt important ja que Llor la descriu com si fos una espècie de muralla que impedeix sortir deComarquinal ni entrar-hi, com si el poble estigués dins un món paral·lel al real. Dins de la mateixa cita on la Laura descriu la boira es veu aquesta intenció creada per l’autor quan diu que els altres pobles que es troben a més nivell no es veuen atrapats per la boira i poden veure un cel clar i seré.

Tercer diapositiva:
A partir de les citacions, arribem a la conclusió que, segons elpersonatge, Comarquinal no és el mateix. Per a la Laura, una estrangera que ve d’una ciutat molt més gran com és Barcelona, el considera un poble. Tot i que en el inici de l’obra diu que és una “senyora ciutat de segona”, a mesura que passa el temps ja veu Comarquinal com un poble. En canvi, per a la gran majoria d’habitants de Comarquinal és una ciutat. Voldria destacar que fins i tot en aquest tema, elqual trobo que no és molt important saber si Comarquinal és una ciutat o un poble, els habitants estan en contra de la Laura encara que aquesta tingui raó.

Quarta diapositiva:
Arribem al tema menys important, però també volia esmentar-lo en aquest treball. Quan Laura escriu a la seva cosina per comunicar-li que ha arribat bé a la seva nova llar, també li explica i descriu tot el mobiliari queté (tal i com veiem en la citació). He volgut posar aquest tema per destacar la diferència entre la Laura que acaba de marxar de Barcelona, on vivia en una casa de la cosina i la Laura que acaba d’arribar a Comarquinal, on descriu la seva nova casa com un palau d’aquell temps.

Cinquena diapositiva:
Com ja he dit abans a la introducció, aquesta Setmana Santa m’ha estat molt útil alhora de ferles fotos pel tema referit a la religió. El que he intentat mostrar amb aquesta fotografia ha estat emmarcar amb quina passió es viu la religió, sobretot durant la Setmana Santa, als pobles del centre de Catalunya. Juntament amb la citació, es comprova com es aquesta setmana: processons, dejuni, dies grisos, pressa per tenir-ho tot a punt per sortir ben mudat, etc. En altres citacions podemcomprovar que la devoció per tot el que es refereix a religió és molt i molt gran i que les bones famílies de Comarquinal són les que són molt creients i practicants.

Sisena diapositiva:
Tot seguint amb l’explicació feta en la fotografia número cinc, la foto d’aquesta diapositiva també la he fet per Setmana Santa. Vull tornar a destacar el paper de la religió, però crec que el paper que fa el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Lago Ness
  • Eliot ness
  • LAGO NESS
  • Ness
  • Nesse
  • nessa
  • Ness
  • Ness

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS