Neutralització Àcid-Base

Páginas: 3 (528 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2012
TRACTAMENT
DE RESIDUS
ÀCID-BASE

Objectius:
L’objectiu d’aquesta pràctica és el tractament de diferents residus àcids i basics per la seva neutralització mitjançant a mesura del seu pH i queaquest estigui dins dels paràmetres establerts. Neutralitzarem les substàncies practicades amb tres indicadors diferents, on cadascun d’ells tindrà els seus paràmetres de PH i observarem el viratge decolors que es produeix en la reacció.

Fonament teòric:
Quant tenim una substància àcida o bàsica, haurem d’afegir una substància bàsica o àcida, respectivament, per a la seva neutralització. Podemdefinir la reacció d’una neutralització com una reacció entre un àcid i una base per a donar una sal i aigua. S'anomena reacció de neutralització perquè tant l'àcid com la base perden les sevespropietats en transformar-se en sal i aigua. Consisteix en la reacció entre els ions H+(aq) dels àcids i els ions OH-(aq) de les bases per donar molècules d'aigua.
H+(aq) + OH-(l)
Cada ió H+(aq)reacciona amb un ió OH-(aq) per donar una molècula de H2O. En aquesta reacció, les propietats de l'àcid, que són degudes a l'ió (aq), queden neutralitzades o anul·lades per les de la base, que són degudes al'ió OH-(aq), i viceversa.



Font: http://brauedro106a.blogspot.com/2010/11/acidos-y-bases.html
Per veure que realment s’ha completat la neutralització farem servir el pH-metre o el paperindicador. Definirem el pH com un índex de la mesura de l'acidesa o alcalinitat d'una solució, que és donada per l'activitat (H3O+) presents en determinades substàncies. Per tant, és una mesura d'acidesa oalcalinitat. Per a les dissolucions el pH mesura la concentració d'aquests ions.
El pH es defineix amb l'equació següent, on [H+] és la concentració d'ions H+. mesurada en mols per litre. Es potmesurar la concentració d'ions [H3O+], que és equivalent en dissolució aquosa ja que, donada la inestabilitat d'ió [H+], aquest s'associa ràpidament a l'aigua, formant l'ió [H3O+].
Un dels mètodes amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Acidos y bases
  • Acidos y bases
  • Acidos y bases
  • acidos y bases
  • acidos y bases
  • acidos y bases
  • acidos base
  • acidos y bases

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS