NEWTON

Páginas: 3 (654 palabras) Publicado: 1 de abril de 2013


Isaac Newton va néixer el dia 4 de Gener de 1643, al poble de Woolthorpe, curiosament el mateix dia en què va morir Galileu. Newton va ser un nenprematur, a més va ser de temperament neuròtic. Quan tenia 3 anys, la seva mare es va casar per segona vegada i Newton va quedar a cura de la seva àvia. Ja de petit mostrava interès per les joguines mecànics.En no poder ocupar-se de la hisenda de la granja on vivia, Newton va ingressar a Cambridge on va estudiar física i matemàtiques, encara que no va ser un alumne molt destacat. Durant la seva estada aCambridge, va arribar la pesta i es va retirar a la seva granja, ser en aquesta època de descans forçós on va establir les bases de les seves principals aportacions científiques concebent, entred'altres, la gravitació universal; redactar l'esborrany del futur càlcul de fluxions, escometre l'estudi experimental de la descomposició de la llum blanca mitjançant un prisma ... Cal destacar que Newtonsempre va ser un home discret i retret, i sempre va guardar per a si les seves monumentals i genials descobriments.
De retorn a Cambridge va ser escollit membre del Trinity College, i el seu talentera tan gran que el seu professor va dimitir a favor d'ell, així que Newton es va establir a Cambridge durant els 27 anys següents. Després de presentar el seu tractat d'Òptica, Newton va redactar lesprimeres exposicions sistemàtiques del seu càlcul infinitesimal i va usar la seva coneguda fórmula per al desenvolupament d'una potència d'un binomi de potència qualsevol. Més tard Newton va publicarla que és sens dubte, l'obra científica més influent de la seva època, els Principia, que conté entre altres, les tres famoses lleis newtonianes.
Després d'haver estat professor durant prop de 30anys, Newton va abandonar el seu lloc per acceptar la responsabilitat de Director de la Casa de la Moneda i finalment, després d'una llarga i agònica malaltia, Newton va morir la nit del 20 de març de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • newton
  • newton
  • Newton
  • newton
  • Newton
  • newton
  • newton
  • Newton

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS