Nfc near field communication

Páginas: 3 (577 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2011
- Quins són els modes de funcionament?
NFC està basat en el principi de inducció electromagnètica, on dos circuits inductius propers comparteixen energia, amb la qual cosa poden transmetre dades adistàncies molt curtes (com s'ha explicat abans).
En el protocol NFC sempre hi ha un dispositiu que inicia la conversació i és aquest el que la monitorizará. Aquest rol és intercanviable entre lesdues parts implicades.

Existeixen dos modes de funcionament:
• Actiu: tots dos dispositius generen el seu propi camp electromagnètic, que utilitzaran per transmetre les seves dades.
• Passiu:només un dispositiu genera el camp electromagnètic i l'altre s'aprofita de la modulació de la càrrega per poder transferir les dades. El *iniciador de la comunicació és l'encarregat de generar el campelectromagnètic. Un exemple *podria ser el d'un poster amb un codi NFC que el nostre dispositiu pot llegir.

Tots els dispositius amb el estandar NFCIP-1 han de suportar tots dos maneres.

- Quinssón els avantatges i inconvenients respecte a altres tecnologies sense fils de curta distància?

RFID i NFC
En comparació amb el seu germà major ,RFID, podem dir que els avantatges i desavantatgesdavant NFC són mínims ja que RFID el seu ús és diferent a NFC però el seu funcionament és igual:
Els dos protocols funcionen amb la mateixa taxa de transferència (106-424 Kbps) i també en la mateixafreqüència (13.56 Mhz), la quantitat màxima de dispositius que poden interactuar són 2 (Origen – Destí), la seva taxa de iniciació és igual (0.1ms) i el seu consum energètic és gairebé inexistent.La única diferencia és que RFID té un abast de fins a 3m mentre que NFC funciona fins a 20 cm. Per tant RFID té altres objectius , com per exemple realitzar seguiment d'objectes i control d'accésmentre que NFC el seu objectiu és simplificar la interacció entre dispositius electrònics, o facilitar la transmesa de dades. Solament serveix per a l'intercanvi ràpid d'uns pocs bits d'informació, el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nfc Near Field Communication
  • Near Field Communication
  • Near Fiel Communication NFC real 1
  • Near Field Communication
  • Fc Son Las Siglas En Inglés De Near Field Communication (Nfc), Una Tecnología De Comunicación Inalámbrica, De...
  • Near Field Communications
  • Near
  • Near

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS