nicki minas

Páginas: 3 (570 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2015
Dorífor




La pròxima escultura que comentaré és el Dorifor. Una obra creada per Policlet l'any 430 aC i per tant, en el grec clàssic. La podem trobar al Museo Archeologico Nazionale, aNàpols. L'escultura original està feta de bronze, però els romans van fer una còpia de marbre, que és la que actualment es conserva.

Policlet va ser un dels escultors més aclamats de la Grècia clàssica.Tenia una teoria sobre l'escultura que era que el cos humà havia de tenir unes dimensions adequades per ser harmònic. Políclet, però, tenia un propi cànon on deia que l'altura total del cos ha deser set vegades el format del cap. Es va especialitzar en estàtues d'atletes victoriosos que participaven en els Jocs Olímpics i era tal el seu talent que les seves escultures es posaven a la ciutatd'Olímpia, damunt de pedestals.
Quan va ser creada aquesta obra, històricament ens trobem a la segona meitat del S.V a.C. on Atenes es converteix en el centre cultural del món Grec, i per tant un granpunt de reunió de molts artistes, filòsofs, etc. Això influenciarà profundament en l'àmbit artístic, ja que gràcies a aquest punt de reunió, s'unificaran criteris creatius d'arquitectes, escultors ialtres artistes.
Culturalment ens trobem a l'inici del Perìode Clàssic on es recerca la perfecció en l'art per tal d'aconseguir bellesa i harmonia matemàtica, ordre i raó.

Aquesta escultura ensmostra un jove atleta dempeus, totalment nu, que amb la mà esquerra sembla que sosté una llança, actualment perduda, sobre l'espatlla. A causa del pes del marbre té un suport que enganxa la cuixadreta de l'atleta, que sosté tot el pes de l'estàtua. La composició d'aquesta obra està calculada amb precisió, ja que segueix el cànon perfecte per l'autor, que l'alçada total ha de ser igual a setvegades el cap. Aconsegueix una gran harmonia gràcies a les diferents posicions entre les parts del cos, conegut com a Contrapposto. Podem veure un anatomisme quasi perfecte, on es veu molt treballat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nicki
  • Nicki
  • Nicki Minaj
  • nicki minaj
  • Nicki Minaj
  • Nicki Minaj
  • Minas y minas
  • Minas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS