Nicolau Copèrnic.

Páginas: 2 (361 palabras) Publicado: 20 de abril de 2012
NICOLAU COPÈRNIC.
Nicolau Copèrnic (1473 – 1543), astrònom polonès, conegut per la seva teoria heliocèntrica que havia estat ja descrita per Aristarc de Samos, segons la qual el Sol es trobava alcentre de l’Univers i la Terra, que girava una vegada al dia sobre el seu eix, completava cada any una volta al seu torn.
Copèrnic va néixer el 19 de febrer de 1473 a la ciutat de Thorn (Toru), en unafamília de comerciants i funcionaris municipals. Va ingressar a la Universitat de Cracovia en 1491, on va començar a estudiar la carrera d’humanitats; poc temps després es va traslladar a Itàlia perestudiar dret i medicina.
Al 1500, Copèrnic es va doctorar en astronomia a Roma. L’any següent va obtenir permís per a estudiar medicina a Pàdua, però mai es va documentar la seva graduació com ametge. A partir del 1504 va ser canonge de la diòcesi de Frauenburg. Durant aquests anys va publicar la traducció al grec de les cartes de Theophylactus (1509), va estudiar finances i al 1522 va escriureun memoràndum sobre reformes monetàries.
Els seus treballs d’observació astronòmica practicats en la seva majoria com a ajudant a Bolonya del professor Domenico Maria de Novara deixen veure la sevagran capacitat d’observació. Va ser un gran estudiós dels autors clàssics i a més es va confessar com gran admirador de Ptolomeu i va estudiar el seu Almagest a fons. Després de molts anys vafinalitzar el seu gran treball sobre la teoria heliocèntrica on explica que no és el Sol el que gira al voltant de la Terra, sinó al contrari.
Aquesta teoria requeria complicats mecanismes per a l’explicaciódels moviments dels planetes, a causa de la perfecció de l’esfera. Estimulat per alguns amics, Copèrnic publica un resum en manuscrit, en els seus comentaris estableix la seva teoria en 6 axiomes,reservant la part matemàtica per al treball principal que s’anomenaria “Sobre les revolucions de les esferes celestes”.
A partir d’aquí, la teoria heliocèntrica va començar a expandir-se. Ràpidament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 540È Aniversari De Nicolau Copèrnic
  • COPERNIC
  • Nicolau De Cursa
  • Que es el papa nicolau
  • nicolau copernico
  • Copernic
  • Tincion de papa nicolau
  • Le Petit Nicolau Intro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS