Nietsche

Páginas: 5 (1071 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2014
Diccionari per a ociosos. Joan Fuster.


1.Resum.

AMOR

La paraula amor, no és el que tots pensem. Té molts significats a part del que nosaltres sabem o entenem. Per a les persones l'amor és enamorar-se d'algú, però , què significa enamorar-se? Ningú ho sap, la clara explicació és que enamorar-se d'algú és sentir el que no sents amb altres persones, que t'atrau.
Un francés va dir queles persones no "sofririen per amor" si no hagueren sentit parlar d'ell, ja siga per la televisió en novel·les o en poesies.
Es considera molt millor crear una nova forma d'amor, de vertader amor, sense poesies ni novel·les amoroses.

CADIRA

La cadira, es considerava un element per a sentar-se quan la gent està cansada. Un element amb respald i una superfície plana, però a part de tot això,un element on sentir-se còmode.
Més endavant, en la història de la cadira, no importava que siga còmoda o no, a la gent els importava si era bonica o no, si estava adornada o no. Només la gent ab diners podia permetre's una cadira no còmoda i bonica. Per sort, hui en dia això no és el que més importa. Les persones preferixen una cadira que siga còmoda, ja que per això s'han inventat i, a més amés, ara les fan còmodes i boniques.

FLÂNER

Dos veïns entaulen una conversació en la que parlen de que un d'ells a estat vivint en París, però ja no perquè no tenia diners suficients i l'altre li diu que podria passejar sense diners. Aquest, li explica que no voldria "flâner" , que significa passejar/divertir-se en francés. Després de la seua explicació, comparen passejar en el seu poble ipassejar a París. Diuen que no és el mateix perquè on viuen només passegen per a mirar el paissatge i a París no.
Bé, arriben a la conclusió de que no es pot comparar París amb el lloc en el que viuen.

2.Tema i tesi.

GENT

El tema d'aquest text seria "Tots som la gent" i la tesi és "No hi ha dubte de que la gent son els altres i cadascú de nosaltres".

GUERRA

El tema d'aquest text és"L'home de la guerra" i la seua tesi és "La guerra és una categoria al·lucinant"

HOME

El tema d'aquest text podria ser "La vida de l'home" i la tesi "La vida deixa de ser una passió inútil quan deixem de pensar que és una passió inútil".

INTERÉS

El tema d'aquest text podria ser "L'interés sobre alguna cosa" i la tesi,implícita, seria "Ningú no pot justificar el seu interés".

LECTURAEl tema d'aquest text pot ser "La lectura com a font d'aprenentatge" i la seua tesi implícita "Llegir és comprendre".

MENTIR

El tema d'aquest text és "La mentida" i la seua tesi,implícita, "Sempre és millor dir la veritat".

MORIR

El tema seria "La mort d'un mateix" i la tesi "Morir-se és sempre un error".

ORGULL

El tema d'aquest text és "L'orgull sempre està" i la tesi"Necessitem proclamar-nos superiors als nostres veïns".

PERDÓ

El tema d'aquest text no pot ser ningún altre que "El perdó" i la tesi és "El perdó,com a fet moral, està en franca decadència".

POLÍTICA

El tema d'aquest text és "El poder de la política" i la tesi és "Tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres".

3.Reflexió crítica.

RELLOTGE

En aquest text l'autor ensfa una comparació dels rellotges de hui en dia amb els rellotges d'abans. Està clar que cada vegada la tecnologia avança més, ja que abans no es podien controlar els segons i els minuts del dia, i ara sí.
Abans, l'hora es controlava amb el sol i ara tenim més instruments per a poder controlar-la. S'han arribat a inventar rellotges de mà i tot. El que si que és veritat, és que ara les personestampoc compren rellotges per a saber l'hora, sinò per a tindre'l i ja està. Ara els rellotges els fan de diferents formes, tamanys i adornats. La gent no vol saber l'hora, només va a la moda.

TEMPS

Tots necessitem temps per a tot. En aquest text posa un exemple de la barba, però no es refereix només al temps que passa, també al temps que no passa. Sempre que la gent necessita temps mai en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nietsche
  • Nietsche
  • Nietsche
  • Nietsche
  • nietsche
  • Verda en nietsche
  • Teoria De Nietsche
  • Nietsche

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS