Nietzsche i el Nazisme

Páginas: 2 (424 palabras) Publicado: 22 de marzo de 2014

NIETZSCHE I EL NAZISME:manipulació o interpretació?


De totes les crítiques que s'han fet a les lectures de Nietzsche, una de les que mes importància té és la de ser antecesor al nazisme, peròhi ha moltes raons per les quals es pot rebujar.

L'orige d'aquesta malinterpretació, és una manipulació feta per la seua germana Elisabeth, ja que estava casada amb un anisemita convençut iaquest va fer tot el que va ser possible per a que es llegira a Nietzsche amb aquesta clau. Ell mateix es va allunyar de la seva germana quant aquesta va decidir compartir la vida amb un antisemitadeclarat. Una vegada el filòsof havia mort, va corregir paràgrafs, va canviar textos i no va permetre la publicació d'altres.
Els nazis s'ha sabut que portaven frases seleccionades de l'autor i també va sercitat en alguns discursos, però per una altra part també les portaven els partisans que lluitaven contra el feixisme, o les escrivien en les parts de París alguns estudiants d'esquerres a lesrevoltes de 1868.

Nietzsche utilitza expressions com raça, bèstia, rossa, l'ari... que poden casar amb la interpretació de la coneguda raça ària del nacionalsocialisme, però com es pot veure en les guiesde lectura del filòsof hi han altres interpretacions d'aquestes metafores.

Nietzsche no era un demòcrata ni un lliberal, per a ell la democràcia significava la no creença en homes superiors, laigualtat dels zeros. Fins i tot seria possible interpretar que algun tipus d'absolutisme carismàtic, no entraria en contradicció amb alguns fragments.

Hi ha molts punts centrals de la seua teoria queno encaixen amb el nazisme. Nietzsche no era un defensor de l'estat fort que necessitava el nazisme, ni el control dels individus per part de l'Estat. Critíca amb duresa la idea del patriotisme sobrela qual recau la ideologia nazista i considera la seua defensa com una virtut del ramat, de la xusma, de pallussos.

En referència a l'antisemitisme (odi als jueus), que era una icona ben...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nietzsche y el nazismo
  • Feixisme i nazisme
  • Fexisme i Nazisme
  • Comparación De Kant I Nietzsche
  • Diferencies i semblances del feixisme i el nazisme
  • G_SO6 Nazisme i segona guerra mundial
  • Nazisme I La Ii Guerra Mundial. (Nota 9.30)
  • FEXISME I NAZISME

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS