Nietzsche i la condemna del passa

Páginas: 2 (410 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2011
Nietzsche I la condemna del passat

El fragment a analitzar, “ sobre la utilidad y el pre” de nietzche es centra en la vida des del punt de vista de l'home, intenta justificar per què l'home potjutjar el seu propi passat basant-se en l'argument, que la vida vol continuar vivint. És obi aquest raonament, ja que podem observar que qualsevol esser viu aprecia la vida I desitja seguir existint, jasigui per quelcom mateix, o a través de descendencia

A causa d'aquest raonament, l'autor desenvolupa la idea fins a arribar a definir una necessitat humana: lliurar-se del passat a través de lacrítica, una critica duta a terme des d'una “tercera perspectiva”, necessaria per agafar distància I subjectivitat.
La qüestió de per què l'home jutja el seu passat és una idea important dins deldiscurs de Nietzsche, ja que aquest, intenta justificar-ho d'una manera remarcable.

Aquesta justificació exclou la justícia I la clemència del procés, I centra la seva atenció en “un poder obscur Iincitant”, el poder causat per la necessitat de continuar vivint. Poder que és prou fort com per ser el motiu que l'home no l'obsessioni la idea de la mort: que no sigui un mefistomenes.
La sentència quedicta la vida present sobre el passat, és imparable ja que té un origen incert, però tot I així, la crítica feta per la vida coincidiria la majoria de vegades amb la obrada per la justicia.

Com aexemple de la injusticia vital, nietcsche cita una frase del conegut llibre de Goethe, Fausto, on mefistòmenes exclama que “tot el que neix mereix morir, per això seria millor que ningú nasqués”.L'autor, es fa servir d'aquesta cita per introduïr una idea nova, la idea de que l'home necessita ser fort per poder viure, I, Implicitament, aquesta afirmació n'està inclosa una altra: que la vida I lainjusticia són la mateixa cosa.

Jo crec que l'escriptor, considera basica una premisa que a priori pot serho, pero aprofundint més també crec que te unes visions secundaries les quals l'afirmació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comparación De Kant I Nietzsche
  • Descartes i nietzsche
  • Nietzsche i el Nazisme
  • Plató, Descartes, Mill I Nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS