Nietzsche

Páginas: 2 (321 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2012
NIETZSCHE I EL NAZISME
En aquest exercici vaig a parlar de la relació entre Nietzsche i el moviment polític alemany, el nazisme, que és, de vegades, mal interpretada.
Primerament, ésobvi que hi ha conceptes en la filosofia de Nietzsche que ens poden paréixer propers al nazisme. Prenem per exemple “voluntat de poder”, un terme amb el que el filòsof alemany esrefereix als aris però com a aquells que tenen ànsia de superar-se i de progressar, front als dèbils que viuen castrats i reprimits. Però en cap moment es referix com a aris als nazis,principalment perquè el moviment nacionalsocialista va sorgir després i van ser aquestos els qui van prendre aquest terme per a definir-se. A més, segons Nietzsche, els aris seran els qui esconvertisquen en superhomes, que són individualistes i busquen viure amb risc i sense plantejar-se les coses. Per tant, el terme “superhome” no se li pot atribuir a Hitler, com els nazisdeien, perquè el líder nazi sí tenia un projecte social i polític preparat i perquè, a més, pretenia tenir molts seguidors. D’altra banda als dèbils potser sí es referia als jueus però node la manera en que ho interpretaven els nazis sinó referint-se a què vivien reprimits i contra els seus instints degut a la religió a la que pertanyien, la jueva-cristiana. D’aquestamanera, també es referix als cristians quan utilitza el terme dèbils.
Finalment, la crítica de Nietzsche a Wagner i al poble alemany mostra el seu posicionament contra el antisemitisme icontra el moviment pre-nazi del segle XIX.
En conclusió, els nazis van creure veure en Nietzsche un fundador del nazisme i van incorporar la ideologia i el pensament sobre el poderdins de la seua pròpia filosofia política, quedant-se només en la part que els interessava. No obstant això, existeixen molt poques, si cap alguna, similitud entre Nietzsche y el Nazisme. 
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche
  • nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS