nina

Páginas: 3 (550 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2014
Busca en un diccionari de la mitologia romana i explica qui eren tità, Febe i Anfítrite.
Amfitrite és, en la mitologia grega, la deessa de les aigües tranquil·les. Segons la Teogonia d'Hesíode,Amfitrite és filla de Nereu i Doris, i segons Apol·lodor d'Artemita ho és d'Oceà i Tetis. Segons la seva filiació s'hauria identificat com una nereida o com una oceànide, respectivament. Amfitrite estàmolt lligada als mars i a les criatures que hi habiten. Com que el déu principal del mar és el seu marit Posidó, Amfitrite no rebia el culte del poble grec directament, sinó que les ofrenes, elsrituals i les pregàries, estaven dedicades, en la majoris dels casos, a Posidó i, per tant, a la seva dona.
Un tità és, en la mitologia grega, una divinitat primordial gegantina que va precedir els déus del'Olimp. Els titans i les titànides són els 6 fills i les 6 filles d'Urà i de Gea Els titans podrien representar els déus de la religió d'un antic poble que vivia al territori de l'actual Grècia ique va ser desplaçat pels hel·lens. En ser els titans fills de Gea representarien un culte a la fertilitat de la terra, molt important per a les primeres comunitats agricultores. Latitanomàquiarepresentaria la lluita entre aquests dos pobles i la victòria dels Olímpics seria la victòria dels hel·lens.
Febe  és una figura de la mitologia grega clàssica; el seu nom és la forma femenina de Febus.Febe fou una Titànide, una de les filles d'Urà  i Gea en la mitologia grega, tal com s'explica a laTeogonia d'Hesíode. Tradicionalment se l'ha associada amb la lluna. Amb el seu germà Ceos tingué duesfilles: Leto i Astèria.
On situa ovidi els quatre elements que, segons la filosofia antiga, constituïen tots els cossos: el foc, l’aire, la terra i l’aigua.



EL tema del text d’ovidi és el mateixque el del començament del Gènesi bíblic que ja has llegit. Compara ambdós textos i assenyala les semblances i diferències entre un i altre.
El gènesi explica la creació de l’univers segons déu,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Niño Y La Niña
  • El niño y la niña
  • El niño y la niña
  • Los niños
  • Niños
  • Los niños
  • Niños
  • La niña

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS