Nirvana

Páginas: 2 (323 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2015
Nirvana fou un grup de música grunge estatunidenc molt popular, fundat l'any 1987 a Aberdeen, Washington. Amb la cançó "Smells like teen spirit" del disc Nevermind de l'any 1991, Nirvanaassoliren el seu màxim nivell de popularitat i, amb ells, el punk-rock alternatiu els mitjans de comunicació anomenaven grunge. Uns altres grups de grunge de Seattle com ara Alice inChains, Pearl Jam i Soundgarden també van guanyar popularitat, fent que el rock alternatiu esdevingués un dels gèneres principals a la ràdio i la televisió musical de la primera meitat delsanys 90.

Els seus membres principals van ser Kurt Cobain (veu principal i guitarra), Krist Novoselic (baix) i Dave Grohl (bateria). Nevermind fou el seu disc més famós.

Com a líderde Nirvana, en Kurt Cobain va ser anomenat "el portaveu d'una generació", amb Nirvana com a "grup bandera" de la "Generació X". En realitat, Cobain va rebutjar aquesta posició i es vacentrar en la música del grup, tot desafiant l'audiència del conjunt amb el seu tercer disc, In Utero. Mentre la popularitat del grup disminuïa en els mesos següents a la seva publicació,els seguidors més fidels apreciaven la cara més obscura del grup, especialment després de l'actuació acústica Unplugged que van fer a la MTV el 1993.

La breu carrera de Nirvana va acabaramb la mort d'en Kurt Cobain per suïcidi el 1994, però la popularitat del grup va continuar els anys següents. Vuit anys després de la mort d'en Kurt Cobain, una maqueta inacabada que elgrup va enregistrar dos mesos abans de la mort de Cobain va arribar al cim de les llistes de les principals ràdios del món. Des de la seva fundació el grup ha venut més de 50 milions dediscs arreu del món, incloent-hi més de 10 milions de còpies venudes de Nevermind només als Estats Units. Nirvana encara conserva una presència constant a les ràdios de tot el mon.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nirvana
  • nirvana
  • Nirvana
  • Nirvana
  • Nirvana
  • Nirvana
  • Nirvana
  • nirvana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS