Nit De Divendres

Páginas: 6 (1400 palabras) Publicado: 30 de septiembre de 2012
1) Ja has llegit la novel•la. Ara fes un resum.
El llibre tracta de un grup de amics que es ajunten el divendres per a anar de festa i pasar-ho be, però aquesta vegada la cosa es complica i els xics es troben amb un serio problema.
Son un grup format per cinc xics; Marià es un xic de bona família, amb pares divorciats. Ismael te que anar-se’n a la mili en contra de la seua voluntat. Llàtzer,és un mecànic al que li agraden molt les motos. Serafí, és heavy i li agrada la guitarra. Josép Lluis es missatger.
Josep Lluis i Llàtzer volen anar a buscar un poquet de droga i Serafí e Ismael van eixir per la seua banda a un pub, i Marià va buscar-los per 3 bars on podien estar i com no els trobava, va pensar en quedar amb Sara, i va anar al bar de Tomas i els va trobar.

Anaren a per costoper tota la ciutat pero tots els decien que hi estava agotat i els cinc xics volien aconsseguir-lo per a gaudir un poquet més. Llatzer entrá a un bar demanant xocolate pero li digueres que a soles quedaven anfetamines i ells a soles volien droga blanda, res de pastilles. En un altre bar li demanaren a un moro i aquest li digué als xics que portava res pero aquestos pensaven que lis estava mentintper la forma que parlava.

La nit s´acabava i ells necessitaven el costo així que van decidir anar a casa del moro per registrar i robar-le la droga, pero cuan arrivaren hi estava el moro i els amenaça amb un gabinet que accidentalment es clavá el mateix i va morir al istant.

El grup va tenir por i per a que no els pillaren van decidir cremar la casa, pero la policia els agafá i el llibre acabaen el juici.

2) Cadascun dels protagonistes pertany a una familia caracteritzada per unes circunstancies especials. A partir del text, comenta quina es la teua opinió sobre les circunstancies familiars o problematiques socials que apareixen a la lectura.

-Marià: El seu pare no li fa cas i lénganya dien-li que va a quedar amb ell els fins de setmana i despres li diu que no pot, en canvi samare es molt dura i autoritaria, i ell li te molt de respet per que cuan els seus pares es van divorciar ella el passa molt mal i quan queda amb un home, ell s´alegra.

- Ismael: un problema que té es que viu en una família en la qual el seu germà és gai, els seus pares no ho accepten i al barri tots ho saben. Ell es l'únic dels 3 germans que viu a casa per que la seua germana major ja estacasada i amb fills, i el seu germà ja no viu a casa a tot açó se´l suma que te que anar a la mili i la seua nuvia li ha dit que no sap si le va ser fiel en 9 mesos i aço a aquest li preocupa molt.

-Serafí: Aquest xic te problenes com que va pedre un germá de tres anys. Es molt timid i esta acomplejat per que a ninguna xica li agrada i el pensa que es lleig.

-Llàtzer: Son pare va morir quan elltenia dotze anys i aço li va destrotzar tot. Ara treballa en un taller de motos ja que va deixar els estudis als quinze anys, ara el que vol es tenir una moto bona.

-Josep Lluis: Son pare li pegava de xicotet, li donava palisses. Sa mare s'encarrega de la casa, treballa en un restaurant fins molt tard. El seu pare ara es alcoholic

3) A la novel.la apareixen diferents dones (Sagrari,mare deMarià;Loli,nivia d´Ismael...), que tenen diferents cualitats,protagonisme i tractament per part dels homens. Quin creus que es el paper de les dones que apareixen a la novel.la?. Raona i exemplifica la resposta.

Hi ha diferents caracteritzacións de les dones segons el personatge que interpreten, per exemple la nuvia d´Ismael que diu que no mantindrà el seu compromís amb ell perque diu que noumesos es molt de temps, en esta part l´autor ens mostra la part mala de les dones.

En cuant a les dones com la mare de Josep Lluis arrivá a casa tard i te que fer la casa, el mateix pasa amb la mare de Mariá que te que cuidar de Mariá sense l´ajuda del seu pare, tenen un papel important.

4) A continuació donem el que podrien ser argumentacions i refutacions de la marxa. Comenta en cadascuna...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nit de divendres
  • Resumen nit de divendres
  • Nit
  • Nito
  • Nites
  • nita
  • Que es el nit
  • NITES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS