Nit de reis

Páginas: 4 (946 palabras) Publicado: 13 de junio de 2011
Teoria del Teatre

NIT DE REIS
De William Shakespeare
Nit de Reis ens presenta la història de Sebastià i Viola, dos germans bessons que naufraguen a prop de les costes d’un país anomenat Iliria,allà Viola arriba amb el capità del vaixell, qui l’ajuda a entrar a la cort del Duc Orsino, de qui s’enamora gairebé a l’instant, com a patge, fent-se passar per un noi, Cesari. Orsino està bojamentenamorat d’Olivia, una comtessa que es troba de dol a causa de la mort del seu germà. El Duc enviar a Viola a intercedir per ell davant de la Comtessa, però aquesta s’enamora, alhora, de la joveimpostora. A partir d’aquí comença una comèdia d’embolics en la que els equivocs no fan més que créixer amb la presència de l’oncle d’Olivia, Tobies, i d’altres personatges de caràcter còmic com són elBufó, el cavaller Andreu, Malvolio i la servent Maria.
Sebastià apareix a l’illa quan la seva germana ja porta tres mesos a la cort d’Orsino, cosa que provoca que tothom el confongui amb ella, o amb ell,donat el personatge que representa Viola.
La representació portada a terme per el Talleret de Salt respon al teatre clàssic més tradicional, una escenografia que no canvia en tota la obra, vestuarid’època i una manera de fer i d’actuar entre l’hilarisme i el riure fàcil.
Les actuacions són força encertades, si bé és cert que hi ha alguns casos, sobretot al principi de l’obra, de sobreactuació,durant la funció aquest aspecte es va suavitzant i deixa pas a una actuació més adient amb el text.
El registre còmic i irònic de l’obra de Shakespeare s’aconsegueix reproduir fidelment.
En el casdels actors, ens trobem amb un repartiment força heterogeni, tot i que amb algun daltabaix, en l’obra destaquen especialment les actuacions de Tobies, Malvolio i del Bufó Fest. El primer, en el paperde l’oncle borratxo d’Olivia, demostra la seva experiència i saber fer com actor en un personatge ple de matisos, passant des del registre més còmic fins al drama en el moment en que Sebastià...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reise
  • Nit
  • Nito
  • Nites
  • nita
  • Que es el nit
  • NITES
  • QUE ES EL NIT?

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS