niv gjn

Páginas: 2 (362 palabras) Publicado: 24 de abril de 2014
TITÒL: Van ploure estrelles.
EDITORIAL: Tandem
NOMBRE DE PAGINES: 150

OPINIÓ PRÒPIA:
per a ser el primer llibre que em llisc a la meua vida i en valencià no a estat malament a sigutentretingut el final un poc trist, però en general m'agrada.

PERSONATGES:
PRINCIPALS:
Pau:és un xiquet molt valent.
María (l'ávia): una dona molt intel·ligent, amb molta confiança i experiència.Sara: realista i al mateix temps somiadora
SECUNDARIS:
Mag: molt savi i misteriós.
Ximo: molt bona persona.
Saoro (L'avi): indecís i savi.
Pares: lluitadors

Resum
Un xiquetque és deia Pautenia dues coses molt clares. 1- que els mags vivien a la muntanya i L'Altra que la seua germana Sara estava molt malalta. Un dia ingressa a L'Hospital, al principi de vacances, i l'en va donar aPau una pedra molt important per a ella, suposadament màgica i Pau va ferdues promeses, que guardaria la pedra per si no tornava de L'hospital i que l'ensenyaria a muntar en vici, i pau s'en vauns dies a cals avis Saoro i Maria.
En casa dels avis l'àvia li veu la pedra en el coll, a Pau li diu que se la donada Sara. Eixa pedra era petita i pensava que lamàgia que tendria també eu seria.Ell volia una màgia mes gran per a curar una infermetat tan greu, aixi que pensava en anar a la muntanya a buscar un mag, una muntanya que coneixia perfectament però asta un limit, però el magdeuria estar al cim de l'enganyós.
L'Àvia eu va saber ili'n deixa apujar, però a l'avi va costar mes de combencer.
Eixa nit Pau va tindre un malson, en la que pujava l'enganyós i algun animal elperseguia.
Pel mati Pau escoltà a l'àvia cantar, avia combescut a l'avi amb la condició de deixar senyals per saber que s'encontrava bé.
L'àvial'in contà una historia a Pau, que ella va puja al'enganyós de menuda i Pau molt intrigat tenia moltes preguntes, però, l'àvia assoles li contestava una i tenia que triar-la bé. Mes tard pau i l'avi ixen a la muntanya per on passejaven sempre,
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Info Niv
  • Medidores de niver
  • Niver
  • Niv
  • Niv
  • lada niva manual
  • prfesora en niv inicial
  • niver de la lengua para exponer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS