nivells d'organització

Páginas: 2 (454 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2013
FUNCIONAMENT DE L’ULL HUMÀ.

La Parpella: Actua com a tapa o funda de l’ull, amb un gran avantatge que no tan sols protegeix l’ull sinó que a més s’encarrega de lubricar i netejar-lo.
La Còrnia:Estructura transparent i hemisfèrica localitzada davant de l’ull. Forma part del sistema de lents de que disposa l’ull per enfocar les imatges i protegeix al cristal·lí i l’iris.
El Cristal·lí: Juntamb la Còrnia constitueixen el nostre sistema de lents. A diferència de la còrnia, que és una lent fixa, el cristal·lí és una lent mòbil (fins als 40 anys) actuant com a focus o zoom per enfocar lesimatges de lluny i prop.
L’Iris: La funció principal és la regulació de l’entrada de llum (dilatant-se de nit i tancant-se amb la llum), però també ajuda a enfocar els diferents objectius.
LaRetina és un dels elements més delicats del nostre ull. Funciona agafant la imatge i transformar-la en la manera que ho veiem nosaltres que serà transportada fins al cervell.
El Nervi Òptic Es el nervi ambque es connecta l’ull amb el cervell.
Humor Aquós i Humor Vitri. L’Ull no està buit, sinó que es troba ple de líquid. En la seva part anterior, d’un líquid que es va renovant constantment anomenathumor aquós, i en la seva part posterior de gelatina o humor vitri. El cervell és on la imatge és processada, tractada i finalment on es forma la imatge.
Càmera anterior: Part anterior de l’ulldelimitada pel davant, per la cara posterior de la còrnia, i pel darrera, per la cara anterior de l’iris i del cristal·lí.
Càmera posterior: Part posterior de l’ull delimitada pel davant, per l’iris i elcos ciliar, i pel darrera per la superfície anterior del cos vitri i el cristal·lí.
Lent de suspensió de lents: es una lent que es troba suspesa per les bores en el globo ocular mitjançant lligamentsde suspensió.
Les cèl·lules sensorials de la retina reaccionen de forma distinta a la llum i als colors. Per fer aquesta reacció actuen els cons i el bastons.
Els bastons que funcionen a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nivells de risc d'internet
  • Elements d'organització industrial
  • Model d'organitzacio cultural
  • La Funció d’Organització: L'Organigrama i Els Tipus

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS