njjhh

Páginas: 4 (919 palabras) Publicado: 7 de abril de 2013

Activitats

1.- Fes un dibuix (o fotografia) dels exemplars d’equinoderms que tenim al laboratori. Identifica sobre la imatge les seves parts i estructures.


ESTRELLA DE MAR




GAROTACORALL





ESPONJA




2.- Explica les característiques de l’esquelet d’aquest grup d’animals.


ESTRELLES
L’esquelet de la estrella de mar és l’aparellambulacral. És aquest el tret més característic dels equinoderms. Consisteix en un sistema hidràulic, que s'anomena aparell ambulacral. Aquest sistema és format per un conjunt de conductes i vesículesplens d'aigua. Quan varia la pressió de l'aigua dintre del sistema, els peus ambulacrals, que funcionen com si fossin ventoses, poden agafar-se al fons i fer avançar l'animal.


GAROTA

L'esqueletestà fet deplaques soldades entre elles, totalment recobert d'espines, més o menys llargues i més o menys gruixudes.

ESPONJA

Aquest esquelet de les esponges és format per les espícules, quepoden ser calcàries o silícies, i per un material fibrós anomenat espongina. La naturalesa i la forma de les espícules de les esponges són el criteri de classificació i identificació més important.D’acord amb el tipus d’espícules, les esponges es classifiquen en tres classes: calcàries, amb espícules calcàries; hexactinèl·lides, amb espícules silícies hexaradiades; les demosponges, amb espículessilícies també però mai hexaradiades i fibres còrnies d’espongina, i les esclerosponges, que alguns autors inclouen en les demosponges. La majoria de les esponges són hermafrodites, encara que no s’hi dónal’autofecundació, ja que cada sexe madura en èpoques diferents.

CORALL

L'esquelet de les esponges està constituït per espícules, de naturalesa silícia o calcària, o bé de fibres d'espongina.Les espícules, especialment les silícies, poden presentar una gran varietat de formes i dimensions(megascleres les grans i microscleresles petites).




3.- Explica l’aparell ambulacral...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • njjhh

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS