No lo se

Páginas: 2 (449 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2010
[pic]

CFGM DE CONDUCCIÓ D’ACTIVITATS FISICOESPORTIVES EN EL MEDI NATURAL
CRÈDIT 4: CONDUCCIÓ DE GRUPS EN BICICLETA

AJUSTAMENTS I REGLATGES BÀSICS DE LA BICICLETA

1. ALÇADA DEL SELLÓAssegut sobre el selló de la bicicleta, col·loquem el taló sobre el pedal quan aquest està en la seva posició més baixa (perpendicular a terra). En aquesta posició, la cama hauria de quedarcompletament estirada sense que el maluc hagi de desplaçar-se per aconseguir-ho. D’aquesta manera, quan situem el peu en la posició correcta, aconseguirem pedalar amb la cama gairebé del tot estirada.
Alerta! Al’hora de pujar la tija del selló cal no superar la marca del límit màxim.
Quan tinguem clar quina és l’alçada correcta, podem fer-li una marca a la tija.

2. INCLINACIÓ I DISTÀNCIA DE LESMANETES DE FRE

3. AVANÇAMENT DEL SELLÓ

Per pedalar sense perill de patir molèsties al genoll a mig termini, és important que amb el pedal situat en horitzontal, la ròtula quedi sobre el pedal,mai per davant. Això s’aconsegueix desplaçant el selló davant o darrere.

4. ANIVELLAMENT DEL SELLÓ

5. POSICIÓ SOBRE LA BICICLETA

Recorda que aquestes dues posicions són correcte sobre labicicleta. La de l’esquerra és més agressiva i aerodinàmica, buscant un major rendiment en la competició. La de la dreta és molt més còmoda, provoca menys problemes d’esquena i resulta més apropiadaper a aficionats i cicloturistes.
Recorda que pots modificar la posició de conducció a partir de l’alçada i la inclinació del manillar. Tens l’opció d’afegir algun anell a la direcció per aixecar lapotència, pots fer servir potències més curtes o amb major o menor inclinació i també pots fer servir manillars de doble alçada que et permetran aixecar la posició e conducció.

I a tu, com etqueda la teva bici?

6. INCLINACIÓ DE LES BANYES O ACOBLAMENTS

Si fas servir aquest accessori (recomanable per adoptar posicions més còmodes en les pujades), aquests han d’anar plans o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS