No Se Que Poner

Páginas: 2 (352 palabras) Publicado: 23 de enero de 2013
PRÀCTICA: reacció de metalls amb àcid
Objectiu:
Observar que s’allibera gas en les reaccions dels metalls amb àcid.
Materials:
* 3 tubs d’assaig
* Gradeta
* Metalls: estany, alumini(clau), alumini en pols i coure.
* Àcid clorhídric
* Vas de precipitats
* Pinces
* Espàtula
* Bec de Brunzen
Procediments:
1. Preparem quatre provetes en línia en una gradeta.En el primer tub d’assaig i posem estany sòlid, al segon un tros de clau d’alumini, al tercer un pel d’alumini en pols, i al quart un pel de coure (sòlid).
2. Prèviament hem fica àcid clorhídricaquós dins un vas de precipitats. Introduïm dos dits d’aquesta dissolució dins del primer tub i observem els canvis si n’hi han, repetim el mateix amb el segon, tercer i quart tub de forma gradual, demanera que puguem observar tots els canvis un per un.
3. Després d’observar com reacciona cada substància, agafem el primer tub d’assaig (estany) i aguantant-lo amb la pinça el posem a la flamadel bec de Bronzen, i fem el mateix amb el quart tub (coure). Observem tots els canvis.
Observacions:
* Estany: al aplicar-li l’àcid no reacciona, però després, al escalfar-lo, es dissolràpidament en l’àcid, i es desprèn bombolles de gas.
* Alumini (clau): es produeix una reacció efervescent exotèrmica quan entre en contacte amb l’àcid, fins que es dissol tot. Color grisós.
* Aluminien pols: una part forma una massa espessa platejada amb bombolles sobre el nivell de l’àcid, l’altre part queda mesclada amb l’àcid sense ser dissolta.
* Coure: quasi tot el coure es dissol senseajuda en l’àcid, després, al posar-lo sobre la flama del bec de Brunzen, es desprèn bombolles de gas, i el coure queda perfectament dissolt. Color grogenc.

Fotografies:



Conclusions:L’estany i el coure no presenten cap reacció química, únicament es dissolen perfectament amb l’escalfor. En canvi, l’àcid produeix una reacció més potent amb l’alumini., ja que és una substància més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • no se que poner
  • No Se Que Poner
  • No se que poner
  • no se que poner
  • no se que poner
  • Yo no se que poner
  • nose que poner
  • No se que poner

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS