no tengo

Páginas: 2 (373 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2013

En Mozart era un compositor austríac va neixer a Salzburg el 27 de gener de 1756, va ser l’ultim fill de Leopold Mozart i la seva dona Anna Maria. La casa on vivia en Mozart esta situada a número9 de la Getreidegasse de la ciutat de Salzburg, es tracta d’una casa de tres pisos que avui en dia es un museu.
Als cuatre anys començava a compondre petites cançons.Dos anys despres va composarpeces per a el piano, que encara avui en dia cinc d’aquelles peces es segueixen tocan.
Uns anys despres en Mozart es va anar de viatge amb tota la seva familia que va començar el 9 de juny de 1763. Alllarg de tres anys i mig van recorrér les principals siutats d’Europa, aconseguint grans exits.
El setembre 1767 Mozart va viatjar a Viena acompanyat pel seu pare i la seva germana Nannerl. Aquestcop no per demostrar les seves habilitats de nen prodigi i sinó per desenvolupar les seves facultats de compositor. A la ciutat imperial va desenvolupar una intensa activitat: va escriure concerts,simfonies….. i tambe varen ser les seves primeres obres.
Als vint-i-un anys en Mozart s’en va amb la seva mare a la capital musical d’Europa per aquella època, amb la idea d’aconseguir un lloc per ala seva orquestra, allà s’enamora d’Aloysia Weber. Un poc despues el pare d’en Mozart anomenat Leopold envia a en Mozart i la seva mare a París, on ell estrena la simfonia K.297 i el ballet ‘’ Lespetits riens’’. Acontinuació va ser la mort de la seva mare a la capital franceça el 1778.
Els darrers anys de la vida d’en Mozart, ell va escriure les seves últimes òperes, Die Zauberflöte (Laflauta màgica) i La Clemenza di Tito, (1791) -escrita amb motiu de la coronació del nou emperador Leopold II-. Precisament mentre treballava en La flauta màgica, amb llibret d'Emmanuel Schikaneder,l’emissari d'un misteriós comte Walsegg li encarregà una missa de rèquiem. El Rèquiem en Re menor K.626, inacabat per la mort de Mozart -el 5 de desembre de 1791- fou la seva última composició, acabada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • No tengo
  • No tengo
  • No Tengo
  • yo te tengo
  • no tengo
  • NO TENGO
  • No Tengo
  • No Tengo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS