nombre d'or

Páginas: 2 (432 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2013
Matemàtiques: el nombre d’or
Definició
El nombre d’or, el nombre de Déu o el nombre diví, és un nombre irracional que correspon a 1’61803... i s’expressa amb la lletra del abecedari grec φ,també forma part dels nombres algebraics. Aquest curiós nombre està considerat el nombre de Déu a causa de la seva presencia en multitud de elements i mesures tant a la natura com a l’arquitectura ialtres arts.
Història
La història del nombre d’or es confusa i amb multitud d’opinions diverses sobre el seu descobriment. El problema principal que té, és que està present a multitud d’edificis quedaten del 3000 aC. i d’antigues civilitzacions com els romans, els egipcis, els babilònics o els grecs; però tot i així mai cap investigador a pogut provar que no es tractés de simples coincidènciesi casualitats. Encara que no estem segur de quan es començà a utilitzar aquest nombre com un factor estètic deliberadament, la humanitat el porta utilitzant des de molt temps enrere.
Obtenció
Perobtenir aquest curiós nombre cal fer la relació entre dos valors. Però s’ha de tenir en compte que els dos valors han de complir la següent característica: la suma dels dos dividida entre el valor mésalt ha de ser el mateix resultat que la relació del valor més alt entre el més petit. Qualsevol parella de valors que compleixin aquesta característica ,dividides entre elles, tindrà com a resultat elnombre diví.
Utilitats i presencia
La seva utilitat i els llocs on podem trobar la seva presència són pràcticament il·limitats. En arquitectura es pot identificar el nombre d’or des de els anticsedificis (Partenó), fins a nous i moderns gratacels a la moderna ciutat de Nova York (la seu de la ONU en aquesta ciutat és un gran prisma que compleix les propietats auriques). Així també es troba amultituds obres d’arts i a la música, on es veu representat pel temps entre notes.
A la natura i a la nostra vida diària la seva presencia és encara més desconcertant i sorprenent. Les falanges de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nombre d'or
  • La Seccio Auria y El Nombre d'Or
  • Les prunes d'or
  • les clefs d'or
  • Mineria D'Or
  • Les Prunes D'Or
  • La Fontana D'Or
  • Sin nombre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS