Normatives Opos

Páginas: 34 (8492 palabras) Publicado: 13 de abril de 2011
NORMATIVA VIGENT SEGONS ÀMBITS D'INTERVENCIÓ DEL PSICOPEDAGOG.

1. ACCIÓ TUTORIAL I ORIENTACIÓ

1.1 Decret 143/2007
Article 1.2: L’educació secundària obligatòria s’organitza en diferents matèries. El quart curs té complementàriament caràcter orientador, tant per als estudis posteriors, com per a la integració a la vida laboral
Article 1.5: L’educació secundària obligatòria posa especialatenció a l’orientació educativa i professional del conjunt de l’alumnat. Així mateix, l’acció educativa en aquesta etapa procurarà la integració de les diverses experiències i aprenentatges de l’alumnat i s’adaptarà als seus ritmes de treball
Article 15.1: L’acció tutorial és el conjunt d’accions educatives que contribueixen al desenvolupament personal dels alumnes, el seguiment del seu procésd’aprenentatge i l’orientació escolar, acadèmica i professional per tal de potenciar la seva maduresa, autonomia i presa de decisions coherents i responsables, de manera que tots els alumnes aconsegueixin un major i millor creixement personal i integració social. Així mateix, l’acció tutorial ha de contribuir al desenvolupament d’una dinàmica positiva en el grup classe i en la implicació de l’alumnati les seves famílies en la dinàmica del centre. L’acció tutorial ha d’emmarcar el conjunt d’actuacions que tenen lloc en un centre educatiu, tot integrant les funcions del tutor i les actuacions d’altres professionals i organitzacions.
Article 15.2: El Pla d’acció tutorial del centre ha de concretar els aspectes organitzatius i funcionals de l’acció tutorial i els procediments de seguiment id’avaluació, i ha d’esdevenir un referent per a la coordinació del professorat i pel desenvolupament de l’acció educativa. L’acció tutorial és responsabilitat del conjunt del professorat que intervé en un mateix grup, en tant que l’activitat docent implica, a més del fet d'impartir els ensenyaments propis de l'àrea el seguiment i l’orientació del procés d’aprenentatge de l'alumnat i l'adaptació delsenseyaments a la diversitat de necessitats educatives que presenten els alumnes i les alumnes. El centre garantirà la coherència i continuïtat de l’acció tutorial durant l’escolarització de l’alumnat.
Article 15.3: Com a part de la formació integral de l’alumnat, l’acció tutorial ha de organitzar els procediments de treball conjunt amb les famílies per a la coordinació i seguiment tant del procésd’aprenentatge com dels aspectes de desenvolupament personal, de convivència i cooperació, i d’orientació acadèmica i professional.
Article 16.1:A cada grup d’alumnes se li assignarà un tutor o tutora que coordinarà l’acció tutorial del grup i es responsabilitzarà de la seva tutoria. En casos específics es pot assignar un segon tutor o tutora, que en compartirà la tutoria.
Article 16.2 : Eltutor o tutora és responsable del seguiment de l’alumnat i ha de vetllar especialment per l’assoliment de les competències bàsiques i per la coordinació, a aquests efectes, de tot el professorat que incideix en un mateix alumne o alumna. La persona tutora, que preferentment ha de ser un/a professional amb experiència, ha de tenir cura que l’elecció del currículum per part de l’alumne o alumna siguicoherent al llarg de l’etapa i doni resposta als seus interessos i necessitats, tant pel que fa a la seva situació actual com a les seves opcions de futur acadèmic i laboral.

1.2 LOE
Article 22.4: En l’educació secundària obligatòria s’ha de fer atenció especialment a l’orientació educativa i professional de l’alumnat.
Article 25.6: Aquest quart curs té caràcter orientador, tant per alsestudis postobligatoris com per a la incorporació a la vida laboral. A fi d’orientar l’elecció dels alumnes, es poden establir agrupacions d’aquestes matèries en diferents opcions.
Article 26.4: Correspon a les administracions educatives promoure les mesures necessàries perquè la tutoria personal dels alumnes i l’orientació educativa, psicopedagògica i professional constitueixin un element...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Opos
  • opos
  • Normativismo
  • normativismo
  • Normativida
  • Normativismo
  • Normativismo
  • NORMATIVISMO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS