Nosaltres els valencians

Páginas: 2 (469 palabras) Publicado: 2 de junio de 2010
NOSALTRES ELS VALENCIANS
JOAN FUSTER

Va nàixer a Sueca l’any 1992. Va ser un dels homes més lúcids del nostre país. Assagista, historiador, crític literari, poeta i intelectualautodidacta, va destacar pel compromís amb el seu país i el seu tens en moments molt complicats.
L’obra de Fuster va sentar les bases de la identitat nacional, especialment al País Valencià i el seu temps enmoments molt complicats quan encara romania el franquisme. Quaranta anys després, els textos de Fuster mantenent plenament la vigencia, i sorprenen per la seva clarividencia i la capacitatd’avançar-se als esdeveniments.
L’assaig polític Nosaltres els valencians(1962), premi Lletra d’Or 1963, és una obra molt prolífica i variada, de la qual destaca per la seua transcendencia. L’assaig analitza quèsom els valencians , es fa una anàlisi del poble valencià, que hem fet en el passat i que hem de fer en el futur.
L’estructura de Nosaltres els valencians està dividit en tres grans parts:
*Els fets (ps 25 a 101)
Descriu els fets històrics des de la conquista de Jaume I fins al voltant del segle XIX.
* Les indecisions (ps 105 a 169)
En el capítol de “La dualitat insoluble” ps105-112, l’autor es referix a la convivencia de “valencians de llengua catalana i els valencians de llengua castellana, uns i altres geogràficament circumscrits”p106 .
* Els problemes (ps 173 a 234)En esta última part em pareix important destacar l’apartat “El cas d’Alacant” ps 211-217 , on es referix a Alacant com “ciutat senyoreta ,parasitària i turística només, mercantil i burocràtica-nocompta amb gaires simpaties, ni al nord ni al sud del riu Montnegre” p 213.
També vull destacar quan parla d’Elx i fa la citació d’un oriolà: “s’escriurà en valencià però no en Valencià de valència...sino purament en el valencià de la terra dels dàtils”p216

El llibre aporta tot un conjunt de fets i consideracions al voltant de l’época en què va ser escrit, l’autor repassa diferents...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • nosaltres els valencians
  • Nosaltres, Els Valencians
  • Nosaltres els valencians
  • Nosaltres Els Valencians
  • nosaltres els valencians
  • Nosaltres els valencians
  • Ressenya "Nosaltres els valencians"
  • Nosaltres els valencians

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS