Nosaltres Els Valencians

Páginas: 3 (674 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2012
Nosaltres, els valencians

Nosaltres els valencians és una de les obres més ambicioses de Joan Fuster, plena d'implicacions socials i polítiques, que expressen el seu ideari personal i el delssectors en què ha influït. Fou premiada amb la vuitena Lletra d'Or i la seva projecció ciutadana fou enorme: es pot parlar d'un País Valencià d'abans i després de Nosaltres els valencians. Amb el temps,l'obra no ha perdut actualitat i continua essent un llibre imprescindible i, encara, polèmic. I, com sempre, és servit per la prosa amena i incisiva de l'extraordinari escriptor que fou Joan Fuster.Es tracta d’ un assaig de Fuster, i el primer dels seus treballs com a historiador. Com a assaig que és, requereix d’ una condició de llibertat prèvia per ser redactat.

La primera edició foude 1962. Ha estat reeditat aproximadament una vintena de vegades fins al 2009, a més de traduït al castellà.

L'assaig de Jaume Vicens i Vives, Notícia de Catalunya -el títol original del qual havia deser Nosaltres, els catalans, però que finalment va ser rebutjat, per suggeriment de Josep Pla, per temor de la censura franquista-, va ser inspirador del treball de Fuster, el qual té unaintencionalitat i estructura paral·leles. A les seues obres Fuster pren també com a model Montaigne i els moralistes francesos, Josep Pla i Eugeni d’Ors.

Com ja destaca a el pròleg de la segona edició, elllibre adquireix el ressó gràcies al tema de la “decisió de futur” entre els immobilistes qualificats de provincianisme i els qui desitgen un canvi. L’ objectiu de la seua redacció es respondre a “què somels valencians?” i ajudar als catalans a comprendre “el cas valencià”, que, en definitiva, tan directament els afecta.

Cal entendre que per a Fuster la paraula té en la vida dels individus unpaper essencial: ser escriptura, ser radicalment i intransitivament escriptura de si mateixos. El que pretén és no deixar la humanitat en mans de la mort. El fet d’ escriure es tracta d’una reflexió...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • nosaltres els valencians
  • Nosaltres, Els Valencians
  • Nosaltres els valencians
  • nosaltres els valencians
  • Nosaltres els valencians
  • Ressenya "Nosaltres els valencians"
  • Nosaltres els valencians
  • Nosaltres els valencians

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS