nose

Páginas: 16 (3907 palabras) Publicado: 9 de junio de 2014
1. ESTUDI DE LA IDEA DEL NEGOCI
És el començament de tot el projecte, on a partir d’aquest punt es tindrà la idea principal del que es vol realitzar i així poder començar el projecte amb tot els elements necessaris perquè funcioni. Per poder-ho realitzar s’han de seguir un conjunt de passos que són:
Pluja d’idees: en aquest punt s’exposaran les idees de cada persona, sense guió ni capestructura sòlida, ja que la finalitat principal és opinar per poder arribar a una idea que ens serveixi. En aquest punt és de gran importància la imaginació, la creativitat i l’esponteneïtat.
Filtre de propostes: mica en mica es van rebutjant aquelles idees que són impossibles de realitzar, aquelles que no són tant imporants o les que econòmicament no són viables.
Comparació de les idees: de totesles propostes que no s’han eliminate es van mirant els avantatges i els inconvenients de cada una per, mica en mica anar decidint quina és la més encertada de totes.
Avaluació de les idees: s’analitza detalladament cada idea, mirant no només amb què sortiria beneficiada l’empresa, sinó que també, què li podria agradar més al client, veure la competència, entre altres coses.
Selecció de la ideaprincipal: desprès de seguir totes aquestes pautes, s’arriba finalment a la idea principal per poder crear el negoci, i que es favorable tant a l’empresa com al consumidor.







2. LA VIABILITAT DEL PROJECTE EMPRESARIAL
VIABILITAT COMERCIAL
La viabilitat comercial, consisteix en analitzar detalladament i des de tots els diferents punts de vista, si el producte que l’empresa posarà almercat, es vendrà fàcilment, quines probabilitats té perquè la gent el compri i com s’anirà desenvolupant el projecte.
Les principals eines que utlitzem són:
1. Estudi de Mercat
És una eina que forma part de la viabilitat comercial, i que principalment i bàsicament ens ajudarà a saber si el producte que la nostre empresa ofereix, en aquest cas la revista, ja que és una editorial, té sortides almercat i possiblitats de venda. Per realitzar un bon estudi de mercat s’han de realitzar i analizar els següents elements:

Anàlisi de l’entorn general
L’entorn legal: aquest apartat bàsicament està compost de totes les lleis i normatives necessàries per poder obrir el teu negoci, i que són:
Llei de la Seguretat Social en quan a l’alta de règim d’autònoms i treballadors: en aquesta llei hitrobem les obligacions de donar-te d’alta a la Seguretat Social i els drets que comporta realitzar-ho, ja que els tots els treballadors, treballen per la meva empresa i això implica molta legislació com; Estat dels Treballadors, Lleis de seguretat i salut laboral, Llei de la Seguretat social, entre d’altres.
Lleis fiscals sobre l’alta de l’empresa i del cens d’hisenda per la presentació delsimpostos: és l’obligació de tot empresari comunicar l’alta de l’activitat perquè així hisenda publica que té en compte tot el que es realitza des de l’inici, més l’obligació de pagar els impostos.
Alta a l’Ajuntament de Girona pel pagament d’imposots i la llicència d’obertura del local de negoci: quan s’incia qualsevol activitat s’ha de posar al corrent a l’Ajuntament, ja que s’hauran de pagar taxesper obrir el negoci, les escombraries, els rètols de l’activitat, entre d’altres elements.
Llei d’arrandaments urbans pel lloguer del local: qualsevol contracte que es signa té unes lleis que regulen els drets i obligacions de les persones que el signen. En el cas que ens ocupa, el d’haver decidit signar contracte de lloguer, aquesta llei regula les relacions entre el propietari i el llogueter.Totes les lleis laborals derivades de la contractació de treballadors per compte aliena.


L’entorn econòmic: des de fa aproximadament sis anys, desprès d’un aparenç i camuflat creixement econòmic, la gran bombolla econòmica, la mala gestió dels bancs, les hipoteques a llarg termini i a interès molt alt, els deutes de les families i de les empreses, les estafes, entre d’altres factors, van fer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS