Noticia de un crimen

Páginas: 5 (1082 palabras) Publicado: 28 de junio de 2011
AIRES

DE

LA CONCA

.'.

Pàgina

2

L'horrible tragèdia' de Pd§§tlnant
Prhneres noves
ER més que la premsa diària s'ba ocupa/ extensament de l'espantós succés de la Pobla de Farràn (agregat de Passanant) publiquem la nostra informació dels fets, en forma més verídica que no s'ha fet fins ara. Dissabte 'passat, dia 19, havent-se rebut a la nostra vila per lIà les set de la tarda lanoticia d'haver-se comès un crim a Passanant, havent-hi morts digníssim senyor i ferits, el nostre Jutge D. Joaquim Serrano,.i el metge forense D. Francísco Pedrol sortiren en auto al lloc del succés, prop les nou del vespre. Anà amb ells el senyor Tinent de la Guàrdia Civil, desSe proveí d'escopete anant en un prés d'haver-ne donat compte al Ca- ' corre] de les afores, .que toca les paporal delSometent, senyor Pedrol, el rets de la Dobla, i trobant-hi una vequal parlà de segpida per telèfon amb Francisca Canela, lleta de 70 anys, el Secretari de Passanant, qui inforque dava menjar a' les, gallines, la mà que de moment se coneixien tres matà él l'acte d'una perdigonada que ferits i un mort, que mancaven alguns se li emportà. més de mitja galta, quenens i nenes, que es trobaven sense danthorriblement desfigurada. Alesassistència i que el, criminal havia hores amagà l'escopeta i amb aire desaparegut. serè i tranquil. se n'entrà al poble. EI caporal senyor Pedrol, acomPresencià tot indiferent' com esquilapanyat, dels sornetenlstes Josep Conven un ruc. La veïna Antònia Marítijoch, Ramon Foraster, I del món .el vegé, preguntant-li ei havia metge Manuel Delgadò, sortiren envist la sevanena Teresa Roca i Mavers' Passanant amb l'auto d'aquest el monstre que no darrer. Avisaren el sometent de Dira i rirnón contestant l'havia vist. Aquesta pobra nena era trobaren el de Sarral i Forès en vigilèncla. una de les assassinades i apilades ' El «:rilDinal dintre de la pallissa.

P

El criminal, entre dues i tres de la tarda del passat dissabte, amb ocasió de prendre el sol al l'acerd'una pallissa a l'entrada del llogarret, agafà li tres criatures que s'hi acostaren, . Miquel Torres, de Ires anys, Teresa ROCd i Marirnón, d'igual temps, i Ramona Rapadà, de quatre anys, i a cops, sense usar arma ni eina tallant de cap mena, les matà, .entrant-les a la palüseei apilant els cossets exànide palla. AI sortir; mes tot cobrint-los trobà un veí, i amb posat trenquí! li digué que enaquell racer ja no hi aniria més i que algú no s'aixecaria de la sesra. .. L'rnrerpellet ho prengué a broma.

M.1I

I

EI crlrnlnal, veritable monstre es diu Josep Merirnón i Carles, 'd~ 26 anys, és fill i veí de la mateixa Dobla de Farrèn, llogarret de vuit cases habitades, té peres i un germà que hi viuen, De fa temps està malalt d'una tuberculosi òssea (malaltia de pot) i pel seu estat nopot caminar molt i porta una cuiraça ortopèdica. Hom diu amb insistència que una curandera de Lleida li digué que el mal li havia donat una veïna i que mentre visqués no tindria salut. És d'estatura quasi regular, ulls negres i dúu vestit de vellut.

Més tard el criminal tragué l'escopela de l'amagatall, bé que sense municions i ja a les afores del poble veié venir un grupet format pels nensSalvador Torres, de quatre anys, Josep Torres, de vuit anys i Carme Rabadà, els quals tornaven de l'escola de Dassanem i conduïnt-los a una altra pallissa dels afores, els destrossà a cops de culata fins que l'escopeta se li trencà a bocins. quedant escampats dintre la pallissa els cossets erts dels desveruurers infants. I per segona vegada se n'entrà al lloga-ret. Sense donar senyals d'excitació, seproveí d'una altra escopeta i anà a trobar a la mateixa Antònia Marimón perquè li donés munlcíons per matar uns coloms, però no pogu-é ser per no tenir més que un parell de cartutxos inservibles; aleshores entrà sense crldar.e una altra casa, agafà una destral que hi trobà, emprengué

a la mes/l'essa Rosa Aloi i Pons, de 45 anys i a destralades la mal-ferí deixant-la sense sentits, i de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el crimen como agenda noticiosa
  • crimen
  • crim
  • Crimen
  • un crimen
  • crimen
  • Crimen
  • Crimen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS