Noticia

Páginas: 2 (475 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2014
Isaac Málaga
CMC/28-10-13
Objectius:
El seu objectiu és la física fonamental , la recerca de l'origen i constituents últims de la matèria . Al CERN , el major accelerador de partícules del món iels instruments científics més complexos s'utilitzen per estudiar els components bàsics de la matèria - les partícules elementals . Escodrinyant els productes resultants de les col · lisions de lespartícules accelerades a velocitats pròximes a la velocitat de la llum els físics aprenen sobre les lleis de la Naturalesa .
Els instruments bàsics utilitzats al CERN són els colisionadores departícules i els detectors . Els colisionadors acceleren feixos de partícules a energies properes a la velocitat de la llum i es fan col · lisionar entre si o amb blancs fixos . Els detectors observen iregistren els resultats d'aquestes col · lisions .
El CERN va ser fundat en 1954 i està situat a la frontera franco - suïssa prop de Ginebra. Va ser un dels primers laboratoris conjunts Europeus i aracompta amb 20 estats membres . Espanya és membre fundador . De la mateixa importància a l'enorme èxit científic del laboratori al llarg dels seus més de cinquanta anys d'història , és el fet que el cernfos un mitjà per rellançar la malmesa física de partícules europea de la postguerra i així contribuir a la reconciliació de països que feia pocs anys enrere s'havien enfrontat en els camps de batalla. Aquest paper de CERN com a organització internacional que promou la col · laboració oberta internacional encara segueix vigent avui dia al convertir el CERN en aquests últims anys en unaorganització amb una perspectiva més global sobrepassant les fronteres europees .

Marc internacional:
El CERN és un laboratori internacional amb 20 estats membres ( Àustria , Bèlgica , Bulgària , la RepúblicaTxeca , Dinamarca , Finlàndia , França , Alemanya , Grècia , Hongria , Itàlia , els Països Baixos , Noruega , Polònia , Portugal , República Eslovaca , Espanya , Suècia, Suïssa i el Regne Unit )...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Noticia
  • Noticias
  • Noticia
  • Noticias
  • Noticias
  • Noticia
  • Noticias
  • Noticias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS