Notícia ARA

Páginas: 2 (389 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2014
Un nou cas de legionel·losi eleva a 40 els afectats a Sabadell i Ripollet
Salut Pública està a l'espera de les analítiques practicades a les instal·lacions sospitoses
Un nou cas detectat aSabadell durant les últimes 24 hores eleva a 40 la xifra de persones que han estat afectades per legionel·losi entre la capital vallesana i Ripollet. Es tracta de 35 persones a Sabadell, quatre de les qualshan mort, i de cinc persones a Ripollet, tres de les quals han mort.
L'Agència de Salut Pública (ASPC) continua amb la investigació per determinar l'origen dels brots que han afectat les dues ciutatsi resta a l'espera de les analítiques practicades a totes les instal·lacions. El Departament de Salut no descarta que puguin aparèixer nous casos atès que el període d'incubació de la malaltia és dedeu dies com a màxim.
L'últim cas, detectat a Sabadell, va iniciar símptomes el dia 18 de setembre. Per tant, en el brot de Sabadell el total d'altes és de 15 mentre que hi ha 16 pacients que encaraestan ingressats: 15 estan al Parc Taulí i l'altre a l'Hospital General de Catalunya. En el cas de Ripollet, un dels pacients ha estat donat d'alta i un altre roman ingressat a l'Hospital del Mar.
Eltotal d'ingressats tenen edats compreses entre els 45 i els 94 anys i, segons avisa el Departament de Salut, es tracta de persones "amb factors de risc predisposants o patologia de base prèvia greu omolt greu".
L'ASPC continua amb la investigació dels brots i assegura que "s'han reforçat tant les activitats de vigilància epidemiològica com d'investigació ambiental, mentre es resta a l'esperadels resultats de les analítiques practicades a totes les instal·lacions amb possible implicació".
El secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, va afirmar aquest dimarts a la tarda que no es podiaafirmar si els dos brots han sorgit de la mateixa font o si es tracta de causes independents. "Epidemiològicament, són molt semblants", va dir el secretari de Salut Pública, per la qual cosa es podria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Araer
  • El ara
  • El ara
  • El Ara
  • El Ara
  • ARA A
  • Mono Ara A
  • T-Ara

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS