novela de genere

Páginas: 2 (357 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2015
El terme novel·la de gènere designa conjuntament els diversos tipus de gènere novel·lístic més o menys estereotipats, clarament caracteritzables cadascun pel centre d'interès (l'amor, el sexe,l'aventura, el crim...), la temàtica, l'ambientació i la mena de personatges, així com per una sèrie de convencions establertes (implícitament) al si de cadascun d'ells (del final feliç de la novel·lasentimental al secret en què porta les investigacions el detectiu de la novel·la-enigma fins a l'explicació final). Des d'aquest punt de vista, novel·la de gènere és un terme de tipologia documental:designa un tipus determinat de novel·lística. Alhora, per descomptat, és també un terme classificatori: s'aplica igualment a aquelles obres concretes que es poden encabir en aqueixa mena de novel·lística.En l'exposició que segueix és inevitable mesclar ambdues perspectives.

En principi, la novel·la de gènere s'escriu seguint les convencions d'un gènere determinat, amb la voluntat explícitad'incloure-s'hi, de manera que l'obra atregui i plagui els afeccionats al gènere en qüestió. Convé puntualitzar que la mera temàtica tractada no identifica pas una novel·la com a de gènere: l'alta literaturase centra sovint en matèries com l'amor, el sexe, la guerra o el crim (de fet, matèries centrals de tota literatura), o s'ambienta en un període pretèrit, etc. El que identifica la novel·la de gènereés, precisament, el citat respecte a les convencions del gènere en què s'emmarca. Això no exclou pas el fet que els gèneres evolucionen, s'entremesclen i en generen de nous. De la mateixa manera, ellector actual pot apreciar els millors títols de gèneres de consum avui desfasats, com la novel·la de cavalleries o el fulletó vuitcentista.

La vàlua de la novel·la de gènere rau en l'interès de latrama més que en la qualitat artística; més en la capacitat de distreure que no en l'expressió personal de l'autor. Emperò, alguns autors i algunes obres de novel·la de gènere es poden incloure en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Novela Y Genero Épico-Narrativo.
  • Novela que cambia de genero
  • Novela Como Genero Literario
  • CARACTERÍSTICAS DE GÉNERO DE LA NOVELA
  • Caracteristicas del generos de la novela
  • Ña Novela Moderna Y El Genero Policial
  • GÉNEROS DE NOVELAS
  • Caracteristicas cuento novela fabula epopeya y genero narrativo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS