Novelas

Páginas: 8 (1845 palabras) Publicado: 22 de julio de 2010
TASCA 2
5.- Qui era Goldbach?
Pare de Christian Goldbach va ser un ministre de l'Església protestant a Königsberg. Goldbach va créixer a Königsberg i va assistir a la universitat. Sembla haver estudiat una mica de matemàtiques, però sobretot estudis de dret i la medicina. El 1710 va partir en un llarg viatge per Europa, de molts dels principals científics en els seus viatges. A Leipzig, el1711 va conèixer a Leibniz i després de Goldbach es va traslladar als dos va dur a terme una correspondència. Cinc cartes de Leibniz a Goldbach i sis cartes de Goldbach a Leibniz, tots escrits en els anys 1.711-1.713, es discuteixen a [13]. Tots dos corresponsals va escriure en llatí.

En 1712, Nicolaus (I) Bernoulli va ser també en viatges per Europa i estava visitant a Anglaterra. Goldbach esva reunir amb ell i també de Moivre a Londres, i es va reunir amb Nicolaus (I) Bernoulli de nou a Oxford. Goldbach estava fascinat per les matemàtiques, però no tenia gaire coneixement del tema. Quan Bernoulli va començar a discutir amb la sèrie infinita de Goldbach mentre parlaven a Oxford, Goldbach va confessar que ell no sabia res sobre el tema. Bernoulli li va donar un préstec d'un llibre sobreel tema pel seu oncle Jacob Bernoulli, però Goldbach va trobar sèrie infinita massa difícil en aquest moment, i va renunciar als seus intents per entendre el text de Jacob Bernoulli.

Goldbach va continuar la seva llarga gira i va ser a Venècia el 1721. Allà va conèixer Nicolás (II) Bernoulli, que també estava en una gira per països europeus. Va ser a suggeriment de Nicolaus (II) Bernoulli queGoldbach va iniciar una correspondència amb el seu germà Daniel Bernoulli el 1723. Els dos van continuar aquesta correspondència durant set anys. El 1724 Goldbach estava de tornada a la seva ciutat natal de Königsberg i allà va conèixer a dues persones que canviaria la seva vida, és a dir, Georg Bernhard Bilfinger i Jakob Hermann. Bilfinger va ser un filòsof alemany, matemàtic i estadista, quehavia estat professor de filosofia moral i les matemàtiques en Tübingen, però acabava de ser acomiadat per una acusació d'ateisme. L'acusació va sorgir a través de la seva associació amb el filòsof Christian Wolff, que va ajudar a organitzar Bilfinger que han de participar en la creació de l'Acadèmia Imperial de Ciències (després anomenada de l'Acadèmia de Ciències de Sant Petersburg), que havia deser organitzat (a suggeriment de Leibniz) al llarg de les línies de l'Acadèmia de Ciències de Berlín. Estava en el seu camí a Sant Petersburg, quan es va reunir amb Goldbach, i Jakob Hermann va ser també en la seva manera de prendre part d'aquesta nova empresa emocionant.

Quan estava a Riga el juliol de 1725, va escriure a Goldbach LL Blumentrost, el president electe de l'Acadèmia novaproposta, demanant una posició allà. Després d'un rebuig inicial, Goldbach se li va oferir la posició de professor de matemàtiques i historiador a Sant Petersburg. Un pot preguntar-se com Goldbach va ser ofert un lloc tan important. De fet, el seu registre com matemàtic era en aquells bastant millor que el quadre que van pintar de dalt. Hem esmentat que Goldbach va abandonar els seus intents decomprendre sèrie infinita el 1712. No obstant això, el 1717 va llegir un article de Leibniz sobre el càlcul de la superfície d'un cercle, i això el va portar a examinar de nou la teoria de les sèries infinites. Goldbach publicat peça Methodia ad Summa serierum en Acta Eruditorum el 1720. El 1724 es va publicar un altre document i abans hi havia un parell d'altres treballs publicats. Va ser, per tant, unmatemàtic establert, tot i que cal dir que els seus papers no afegeixen molt als coneixements matemàtics.

Goldbach va ser secretari d'actes de la cerimònia d'obertura de l'Acadèmia que es va celebrar el 27 desembre 1725, i va continuar actuant en aquest rol fins al gener de 1728. Per entendre com la vida de Goldbach progressat a Rússia hem de fer una ullada als esdeveniments polítics que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Novelas
  • Novelas
  • Novelas
  • Novelas
  • NOVELA
  • novela
  • novela
  • novela

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS