Noves Ajudes Técniques I Solucions A La Rehabilitació Canina

Páginas: 5 (1052 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2012
Ajudes tècniques
Les ajudes tècniques són estris que faciliten o possibiliten la locomoció, en els animals de companyia, són diferents instruments de materials diversos que donen suport, permeten la mobilitat, limiten l'excés de moviment... Les ortesis s'acoblen a un segment corporal donen suport perquè aquest segment pugui realitzar la seva funció més còmodament. Les pròtesis substitueixen deltot el segment corporal en qüestió. Hi pot haver pròtesis externes: d'extremitats, normalment totals, o internes: de parts d'extremitats com la pròtesi de maluc o de colze. Hi ha una empresa especialitzada en la venda i distribució d'aquests estris per gossos anomenada ortocanis. www.ortocanis.com Wraps o suports Són ortesis molt utilitzades en medicina humana que donen suport, confort,estabilitzen o limiten articulacions. Tenim ortesis de carp, de tars i de colze força lleugeres i eficaces, també hi ha dispositius més complexes de genoll o de maluc però són força més feixucs. Carpal wrap Són elements lleugers fabricats en neopré que donen suport mitjançant la pressió del propi neopré o si es vol donar més estabilitat podem incorporar un rigiditzador. S'utilitza en casos post-quirúrgics obé d'artrosis inestabilitat del carp. Hi ha també altres dispositius que, tot i no donar una forta estabilitat, si que promouen el guariment natural de cos aportant escalfor mitjançant teixits tècnics de darrera generació. Aquests teixits incorporen material ceràmic al teixit de polièster i polipropilè i donen un efecte de refracció de l'escalfor del propi cos refractant les emissions infraroges.S'ha comprovat l'augment de circulació local a les zones on hi ha col·locats aquests dispositius. Són teixits ideal per a gossos geriàtrics amb diferents graus d'artrosis i menor fluxe sanguini.

Tarsals Wraps Són els mateixos dispositius que pel carp pel tars, amb la forma adient per tal d'adaptar-se perfectament a l'articulació del gos. Donen suport i estabilitat al tars, indicats en casosd'artrosis, gossos geriàtrics, hiperextensió tarsal, després d'una cirurgia de tars... Ortesi de Colze Existeixen també ortesis per a colzes fabricades amb neopré, son molt ajustables, força confortables i donen una bona estabilitat al colze degenerat o lesionat. Les ortesi de colze tot i semblar força aparatoses són ben acceptades pels animals que de seguida noten el confort que els dóna. Elmaterial amb el que estan fabricades es extremadament leuger i alhora manté l'escalfor que el gos agraeix de manera molt especial en casos de degeneració articular. Pot utilitzar-se també com a contenció postquirúrgica, molt més eficaç, higiènica i que els aparatosos embenatges convencionals. A més és fàcilment rentable.

Ortesi genoll Les ortesis de genoll tenen el problema de la subjecció, és unazona molt complicada per a la subjecció de qualsevol sistema o embenatge, això obliga a ser més aparatosos i haver de dur per a tenir efectivitat un arnés de subjecció per evitar que la fèrula rellisqui. Són aparells que donen molta estabilitat tan en el calaix com en les rotacions, i en canvi, mantenen un arc de flexo-extensió totalment conservat i amb l'estabilitat idònia. Pot ser una solució pera gossos que no es puguin operar de lligaments creuats degut a l'edat o a problemes mèdics associats o concominants.

Altres Hi ha multitud d'ortesis per a totes les necessitats: Ja parlem d'ortesis no estàndards i fabricades a mida de cada mascota. Podem trobar ortesis de malucs, fins i tot bilaterals, per a casos d'artrosis greu de malucs secundaria a displàsia. Són férules que acustemen aser força contundents ja que han d'oferir una bon suport en circunstàncies gens favorables. Tenim ortesis biarticulars per a les extremitats i també pel tronc i el coll trobem férules d'esquena o de cervicals. Aquestes darrer grup d'ortesis fetes a mida no són tan habituals i tenen un preu sensiblement superior a les que són més estandaritzades. De totes maneres sempre cal tenir en compte que es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ajudes tecniques mobilitzacions deambulacions i transport
  • Ajudes tecniques
  • motivació i tècniques d'aprenentatge
  • tecniques de treball i comunicacio
  • tecniques de reducció de l'estrés i l'ansietat
  • Estrenem nova web i nova etapa
  • Noves Formes Pseudoreligioses I Parareligioses
  • Mètodes dissenys i tècniques en investigació psicològica PAC1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS