Noves Formes De Gestió Del Treball

Páginas: 15 (3733 palabras) Publicado: 19 de septiembre de 2011
Noves formes de gestió del treball

Índex

Objectius del treball

Producció artesanal

Producció en massa

Especialització flexible

Producció lleugera

Enfocament sociotècnic i Sistema de Producció Reflexiu

Conclusions

Bibliografia

Objectius del treball

Els objectius que m’he plantejat per a assolir mitjançant aquest treball són els de tenir una visió general tanthistòrica com tècnica de l’evolució que han tingut les formes de treball fins a arribar a l’era actual.

Determinar les repercussions que ha tingut aquesta evolució en la nostra societat fins a convertir-la en la societat en què estem immersos actualment.

Conèixer amb profunditat les característiques que tenen els diversos sistemes productius des de la coneguda i simple producció artesanal fins aal Sistema de Producció Reflexiu.

Debut a què cadascun d’ells té uns avantatges i uns inconvenients.
I, dependentment de quin sigui el producte que vulguem elaborar o quins siguin els recursos de que disposem serà més convenient l’ús d’un determinat sistema.

Per tant, penso que conèixer-los hem pot donar molta informació per a saber determinar en cada moment quin és el sistema més òptimper utilitzar i amb quin d’ells s’obtindrà una major eficiència i rendibilitat.

Producció Artesanal

La producció artesanal és pot considerar com el procés de fabricació més antic i més primitiu existent en la història de la organització del treball de les persones.

Sorgeix en etapes molt remotes en la nostra societat i poc a poc esdevé important, i provoca que l’home deixi l’agricultura i,en conseqüència, el camp i poc a poc s’estableixi en nucli de població com pobles o ciutats.

Aquest procés, consisteix en què un mateix individu o grup petit d’individus són els encarregat de la creació i elaboració d’un producte. Des de el moment en què els hi sorgeix la idea de la creació d’aquest, i comencen a obtenir les matèries primeres i les conseqüents eines necessàries per a la sevafabricació. Fins que aquest producte esdevé ser un producte acabat i finalitza el procés de la seva elaboració.

D’aquesta manera, podem dir que existeix un tracte individualitzat entre el client i fabricant, fabricant i proveïdor, i amo i treballador. Creant, així un producte únic i diferenciat de la resta, podent dir que resulta inigualable i inimitable per d’altres. Debut a que el creadord’aquest ha disposat en aquest producte tots els seus coneixements, la seva experiència i les seves aptituds i qualitats que seran molt diferent a les d’altres productors que utilitzen un mateix prototip o vulguin realitzar un producte similar.
Així, que la producció artesanal crea uns determinats productes que l’artesà pot arribar a identificar com a obra seva. I, aquest ha de ser capaç de muntar ide comprendre la realització d’un producte sencer. Cada producte tindrà el seu preu individualitzat que variarà segons les matèries primeres necessàries i el temps que el creador destini per la seva realització, fet molt difícil de controlar per l’empresari d’aquest.
Fent molt difícil la imposició d’un cert ritme i d’una disciplina fabril, per a la seva producció.

Però, aquest sistema implicavaun canvi en la societat del moment, perquè el sistema de control que utilitzaven els propietaris de les empreses de l’època era l’anomenat paternalisme. Aquest sistema, consisteix en què el patró dona als seus treballadors una

sèrie de prestacions extra-salarial com pot ser un habitatge, una dieta, l’acollida dins de la família, etc. A canvi, de l’obtenció d’una lleialtat i obediència perpart de l’obrer.
A demés d’un sistema de control jeràrquic i premis d’obediència que comportaven encara una major control per part del patró.
Creant així, una relació directa i natural entre l’empresari i el treballador, treball i vida, entenent el treball com una manera directa de viure.

Cal afegir, que el paternalisme es dirigeix per a tota la família mitjançant també un control de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Novas Formas De Comercialização De Energia
  • Comportament de l'oferta de treball a nova zelanda
  • Noves Formes Pseudoreligioses I Parareligioses
  • Formas de novar
  • El Rol Del Educador/A Social Des De L’època Del Postfranquisme Fins A La Consolidació Del Treball...
  • Nova
  • los nov
  • Noven a

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS