Nuevas energías

Páginas: 25 (6171 palabras) Publicado: 28 de marzo de 2014
 1 . QUÈ ÉS L’ENERGIA?


L'energia és la capacitat de realitzar un treball.

En el sistema internacional, l'energia es mesura en joules però moltes altres unitats s'usen també sovint, com la caloria, el quilowatt-hora o l'electrovolt.

Un sistema té energia potencial, és a dir energia en potència, que pot usar en unes circumstàncies particulars i que, mentre no ho fa, la "guarda" oemmagatzema en ell mateix, i una suma de les energies que té "actives" com a conseqüència de diversos factors, com per exemple el fet d'estar en moviment (energia cinètica), de trobar-se sota els efectes d'un camp gravitatori o electromagnètic, de la temperatura a la qual es troba (energia tèrmica), o simplement per la natura química i física que descriu com està estructurada la matèria que conformaaquest sistema (energia interna, energia nuclear, ...)

Els éssers vius necessiten fer transformacions energètiques al seu cos per a poder viure. Els humans introduïm energia al cos humà per mitjà de l'alimentació, sense la qual morim. El consum mitjà mundial anual per persona d'energia endosomàtica (és la energia que requereix cada organisme pel seu manteniment i desenvolupament de les sevesactivitats: créixer, reparar els teixits del cos, reproduir-se, fer activitat física, etc.) és d'uns cent vint watts. A més, els humans tenim la particularitat d'utilitzar l'energia de manera exosomàtica
(també rep el nom “d'energia externa” i és la que utilitzem per a moltes activitats, és generada fora del cos humà, i la que fem servir per a la nostra vida diària, la llenya que cremem perexemple, és energia externa o exosomàtica), per a fer funcionar ordinadors, desplaçar-nos, cuinar, obtenir aigua, etc. Actualment la usem sobretot en forma d'energia elèctrica, que obtenim principalment de centrals tèrmiques i nuclears.
Els combustibles emprats són en general finits a la Terra i amb reserves inferiors a un segle.

L'energia, en general, és una quantitat abstracta que no es potvisualitzar fàcilment.
En física, existeixen moltes equacions que permeten calcular quanta energia i de quin tipus conté un sistema determinat.
Per la teoria de la relativitat sabem que l'energia es pot transformar en massa, i a l'inrevés, d'acord a la famosa equació d'Einstein: E=mc^2. Així, el principi de conservació* s'aplica conjuntament a la massa i a l'energia.


*En física, una llei deconservació o principi de conservació afirma que una propietat mesurable determinada d'un sistema físic aïllat (agregat d'objectes o entitats materials entre les parts de les quals existeix una vinculació o interacció de tipus causal) no canvia a mesura que el sistema evoluciona en el temps.
La idea intuïtiva de conservació és fàcil de copsar: si col·loquem quelcom dins una caixa ben tancada,esperem una estona i després l'obrim, esperaríem trobar-hi el mateix que hi havíem ficat; en cas contrari és que una part ha sortit (o ha entrat) o bé que ha canviat. Els principis de conservació són una idea tan forta en física que cada vegada que no s'ha pogut verificar per a algun cas particular, l'anomalia ha dut a descobriments importants.
La magnitud que no varia s'anomena invariant i actualmentes coneixen una sèrie d'invariants físics que mai s'ha observat que violessin la propietat de conservació.

1.1 PER A QUÈ L’ UTILITZEM ?

L'energia és un recurs imprescindible perquè pugui haver-hi vida al nostre planeta. Necessitem energia per moure'ns, per comunicar-nos, per a la il·luminació i la climatització de les nostres llars, per a la fabricació de béns, etc...

Per fer qualsevolcosa que impliqui un canvi (un moviment, una variació de temperatura, una transmissió d'ones, etc), cal la intervenció d'energia. Per tant, podríem definir-la com una propietat de tot cos o sistema gràcies a la qual aquest es pot transformar modificant la seva situació o estat, així com també actuar sobre altres cossos o sistemes provocant-hi processos de transformació. Aquesta propietat es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energia Alternativa En Nuevo Leon
  • Nuevas Energia Renovadas
  • NUEVAS FUENTES DE ENERGIA
  • desarrollo de nuevas fuentes de energia
  • Una nueva fuente de energía
  • nuevas fuentes de energia
  • Nuevas fuentes de energía
  • Nuevas Fuentes De Energía

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS