nuiii

Páginas: 2 (473 palabras) Publicado: 21 de marzo de 2013
Nicolau Maquiavel, Discurs sobre la primera dècada de Titus Livi, llibre I, cap.III
En aquest text de Maquiavel, la tesis la deixa molt clara quan diu; “ qui es proposi fundar un Estat i dotar-lode lleis ha de pressuposar que els homes són malvats i estan disposats sempre a mostrar la seva maldat les vegades que sigui necessari”.
La introducció a l’antítesi la fa amb l’afirmació següent; “siaquesta inclinació es manté oculta s’ha d’atribuir a un motiu que encara no es coneix, però el temps s’encarregarà de fer-la sortir”. Defensa la idea de que tots som dolents per naturalesa i siencara no ho hem demostrat és per un motiu ocult però tard o d’hora sortirà a la llum que tots som malvats.

L’antítesi del text és tota l’explicació de quan els reis Traquinis marxen i aleshoresgovernen els nobles. Aquests tenen una actitud molt bona amb el poble, fins i tot amb les classes més baixes perquè així, el poble els voldrà i si tornen els Traquinis podran seguir governant.
Un cop mortsels Traquinis, els nobles ja no tenen por de que puguin tornar així que mostren la seva maldat innata i oculta i es comporten malament amb tot el poble, com realment són.

Síntesi: En aquest textNicolau Maquiavel defens defensa la idea de que “els homes no fan el bé si no és perquè s’hi veuen obligats; però en el moment en què tenen l’ocasió i la llibertat de fer el mal amb impunitat nos’estan de tot arreu per sembrar la violència i el desordre”.
Per explicar-nos aquesta idea, posa l’exemple dels reis Traquinis i els nobles que van governar quan aquests van marxar.
En la meva opinió, nocrec en el que defensa Maquiavel. No crec que l’home sigui dolent per naturalesa, de fet, penso tot el contrari. Crec que l’home és bo per naturalesa i que si és dolent és per ignorància o per alguntrastorn. No crec que les persones tinguem una mentalitat bruta. Si que és veritat que en ocasions, quan es té llibertat els homes a vegades poden tenir cert descontrol però no crec que això sigui...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS