nutricion

Páginas: 23 (5744 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2013
Resultats d’aprenentatge i criteris d’avaluació:

1.1 Interpreta propietats dietètiques i nutricionals bàsiques dels aliments relacionant-les amb les possibilitats d’ofertes.
1.2 Identificació dels principis immediats i altres nutrients.
1.3 Reconeix les necessitats nutricionals de l’organisme humà.
1.4 Descriu les dietes tipus.
1.5 Reconeix els valors per la salut de la dietamediterrània.
1.6 Caracteritza les dietes per a possibles necessitats alimentàries específiques.

Continguts:

2.1 Caracterització dels grups d’aliments.
2.2 Composició dels aliments.
2.3 Nutrients i necessitats nutritives.
2.4 Funció i degradació de nutrients.
2.5 Relació entre grups d’aliments, els seus nutrients i les necessitats energètiques, funcionals i estructurals de l’organisme humà.Principis dietètics en l’elaboració d’ofertes gastronòmiques.

3.1 Dietes tipus.
3.2 Dieta mediterrània.
3.3 Caracterització de dietes per a persones amb necessitats alimentaries específiques.
3.4 Peculiaritats de l’alimentació col·lectiva.



24 hores/ 8 hores setmanals 2-1 ---16 setmanes UF 2: Propietats dietètiques i nutricionals dels aliments.Alimentació i comportament alimentari

Alimentació Nutrició






























El comportament alimentari està condicionat per:











4. Què son els aliments?








2 .Els aliments i els nutrients.

Que són els aliments?

Els aliments són compostosnaturals o transformats que contenen substàncies nutritives. Poden ser d’origen animal o vegetal i poden presentar textures diferents (sòlids, líquids, etc. ). Es classifiquen per grups en funció de les característiques nutricionals de cadascun.

Què són els nutrients?

Els nutrients són, els hidrats de carboni, els greixos o lípids, les proteïnes, les vitamines, els minerals, la fibra il’aigua continguts en els aliments.
Els aliments, un cop ingerits segueixen el recorregut del tub digestiu, i a través de diferents processos físics i químics, passen els nutrients que contenen al torrent circulatori, és a dir, a la sang. La sang els distribueix pel cos.

Hidrats de carboni
Hidrats de carboni
Lípids o greixos
Proteïnes
Minerals
Vitamines
Fibra
Aigua

Lípids o greixos
i.Proteïnes Mi Hidrats de carboni
Lípids o greixosa
Proteïnes
Ellllllelllelslls

eeelsssssñelslsVitamines
els Fibra
Fibra

ii. Els
L’alimentació saludable

És aquella que ens aporta l’energia i tots els nutrients que el nostre cos necessita, a través de la ingesta d’una quantitat adequada i variada d’aliments. És una alimentació sense carències nutritives ni desequilibris calòrics queprodueixin alteracions en el pes corporal (estar massa prim o tenir excés de pes) i en la salut en general.
Els requeriments nutricionals i energètics depenen de: l’edat, el sexe, l’alçada i complexió corporal, de l’estat fisiològic, l’activitat física i l'estat de salut.
No té les mateixes necessitats un adolescent que una persona gran sedentària, una dona embarassada o un esportistaprofessional... Per això una alimentació saludable a de ser suficient per cobrir les necessitats energètiques individuals i també de nutrients.

L’alimentació ha de ser:

Equilibrada, entre els diferents nutrients, que és tradueixen a la pràctica tan de forma qualitativa com quantitativa, és a dir els tipus d’aliments, la quantitat i el repartiment proporcional i adequat d’aliments.

Variada, ladieta quotidiana ha de contenir la màxima varietat possible d’aliments, per a garantir-nos una aportació de nutrients que eviti possibles carències.
Cal tenir en compte que no hi ha cap aliment que aporti tots i cadascun dels nutrients que el nostre organisme necessita.
Si l’alimentació és variada, la vitamina, el mineral o la proteïna que falti en algun aliment, ens l’aportarà un altre i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nutricion!
  • Nutricion
  • Nutricion
  • Nutricion
  • Nutricion
  • Nutricion
  • Nutrición
  • Nutricionista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS