nutrición

Páginas: 2 (463 palabras) Publicado: 25 de septiembre de 2014
Metoclopramida: Antagonista dopaminèrgic, Ortopramides
Fàrmac antiemètic. Indicat en el tractament dels símptomes de nàusees vòmits y en els trastorns funcionals de la motilitat digestiva.Contraindicat en aquells pacients en els quals la estimulació de la motilitat gàstrica pot ocasionar-los hemorràgies, obstrucció o perforació. També està contraindicat en l’embaràs. La seva acció es vauneutralitzada si s’administra junt amb fàrmacs anticolinèrgics i analgèsics narcòtic. Les fenotiacines i els fàrmacs antidopaminèrgics augmenten la seva acció junt a la metoclopramida. Com efectessecundaris poden originar-se espasmes en la musculatura de la cara, coll i llengua, somnolència y, en tractaments prolongats, galactorrea, amenorrea, hiperprolactinèmia i tensió mamaria. Administració oral iparenteral. Adults 10mg/ 8hores, mitja hora abans dels àpats.




Vicente Yaziji Lorenzo, A., Eddy Sotelo Pérez, Ll. (2011-2012). Diccionario de fármacos. Madrid: Monsa Prayma.Antiemètics:
Els fàrmacs antiemètics estan indicats en el tractament i prevenció de les nàusees i vòmits de diferent etiologia. Les nàusees i vòmits poden ser ocasionats per una gran varietat deprocessos fisiopatològics, ja siguin de origen digestiu, per cinetosis o com resultat del tractament amb agents emetògens en la teràpia antineoplàsica. El reflex del vòmit s’origina com a resultat dela influencia del aparell vestibular, del sistema límbic, del tracte gastrointestinal i de la xona quimioreceptora del encèfal, entre d’altres. I pel que sembla, intervenen sistemes colinèrgics,serotoninèrgics, dopaminèrgics i inclús histaminèrgics. Aquests fàrmacs són antagonistes d’alguns receptors. Alguns dels antiemètics també tenen efectes procinètics, si la seva utilització principal segueixessent la de la prevenció i el tractament de les nàusees i vòmits de diferent causa.
Antagonistes dopaminèrgics:
Actuen antagonitzant els receptors D2 de la dopamina, i a això es deu la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nutricion!
  • Nutricion
  • Nutricion
  • Nutricion
  • Nutricion
  • Nutricion
  • Nutrición
  • Nutricionista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS